Het heeft even geduurd maar bitcoin (BTC) lijkt eindelijk zijn grote rally op een pauze te hebben gezet. Gisteren is de munt tot een hoogste waarde van $64.000 gestegen, waarna de bulls een stapje terug hebben gedaan. Zoals gewoonlijk heeft dit zijn invloed uitgeoefend op de rest van de markt, die eveneens in het rood kleurt. Wat kunnen we na deze geweldige week verwachten van de koersen dit weekend?

BTC koers stabiliseert op $63.000

Gisteren kon je vroeg in de ochtend al in het Bitcoin nieuws lezen dat bitcoin zijn dagenlange stijging had voortgezet en was aangekomen bij een prijs van $64.000. Deze piek werd rond 06:00 uur ‘s ochtends bereikt, maar is daarna niet meer overschreden.

Tot 09:00 uur bleef de munt nog wel in de buurt van de grens van $64.000, maar daarna zakte de koers steeds verder weg. Na steeds lagere hoogte- en dieptepunten te hebben neergezet, werd aan het begin van de avond een bodem bereikt van $62.400.

Vervolgens schoot de koers weer terug tot $63.000, waar het zich momenteel nog steeds bevindt. Omdat bitcoin doorgaans weinig actie vertoont in het weekend, is het waarschijnlijk dat de koers zich vandaag en morgen in een nauw bereik rond $63.000 zal begeven.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

In dat geval blijft de cruciale weerstand van $65.000 binnen handbereik, en zou de BTC koers zich kunnen opladen om volgende week een poging te wagen hier doorheen te breken. Mocht dit lukken, dan zou bitcoin na meer dan een halfjaar eindelijk weer eens in een opwaartse trend zitten.

Bitcoin heeft sinds maart namelijk alleen maar lagere hoogte- en dieptepunten neergezet, zoals te zien in onderstaande koersgrafiek. De eerste stap in een trendommekeer werd eerder deze maand gezet met een hoger dieptepunt dan begin augustus, maar het doorbreken van $65.000 is nu de volgende cruciale zet.

Mocht bitcoin de komende dagen verder terrein verliezen, dan zou de zone rond $62.000 redding kunnen bieden. Indien dat level verloren raakt, ligt vlak onder de $60.000 het volgende steunniveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 62.904 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 56.344. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,28% in de min.

Altcoins gaan bitcoin achterna met daling

De meeste altcoins noteren op het moment nipte verliezen, net als bitcoin. Ethereum (ETH) daarentegen houdt zich sterk en bevindt zich net als gisteren op een prijs van ongeveer $2.550.

Andere top 10-cryptomunten zijn allemaal licht onderuitgegaan. Zo is solana (SOL) met 1,37% gedaald, ripple (XRP) met 1,26% en dogecoin (DOGE) met 1,75%. Toncoin (TON) heeft wel een harde klap gemaakt, met een daling van 4,88%.

Dogwifhat (WIF) en notcoin (NOT) zijn de grootste top 100-verliezers met dalingen van respectievelijk 9,05% en 7,66%.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Het bericht Bitcoin en cryptomarkt kleurt rood, wat kun je dit weekend verwachten? verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!