Microsoft heeft een belangrijke stap gezet in zijn streven naar het voldoen van de groeiende energievraag door een 20-jarige overeenkomst te sluiten voor de heropening van de Three Mile Island kerncentrale. Deze stap komt op een cruciaal moment, nu de vraag naar energie door AI-datacenters snel stijgt. Met de deal krijgt Microsoft exclusieve rechten op 835 megawatt aan energie, die essentieel zal zijn om de groeiende energiebehoeften van zijn AI-datacenters te ondersteunen.

Reactivering van Three Mile Island

De kerncentrale, eigendom van Constellation Energy Corp, werd in 2019 stilgelegd vanwege economische redenen, maar zal naar verwachting in 2028 weer operationeel zijn. De heropening komt naast de noodzaak van goedkeuring door toezichthouders en een investering van $1,6 miljard door Constellation om de faciliteit weer volledig te activeren. De centrale, die eerder het toneel was van een ernstig nucleair incident in 1979, heeft de capaciteit om elektriciteit te leveren aan meer dan 800.000 huishoudens.

Microsoft’s inzet voor schone energie

Deze overeenkomst is een onderdeel van Microsoft’s bredere inzet voor schone energie. Het bedrijf wil zijn uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen en heeft toegezegd om tegen 2030 “koolstofnegatief” te zijn. De kernenergie van Three Mile Island zal hier een cruciale rol in spelen, vooral nu technologiebedrijven zoals Google en OpenAI ook hun energiebehoeften zien toenemen door de groeiende vraag naar AI-producten en -diensten.

Naast dit feit heeft de technologiegigant onlangs een samenwerking aangekondigd met de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, om een ​​AI-investeringsfonds van $30 miljard te lanceren. Chipmaker Nvidia en MGX, een bedrijf dat wordt gesteund door Abu Dhabi, zijn ook partners in het fonds. Mensen die dicht bij de zaak staan, zeggen dat dit fonds een van de grootste op Wall Street zal zijn.

Een potentiële gamechanger

De heropening van Three Mile Island zou een gamechanger kunnen zijn voor Microsoft. Niet alleen helpt het bij de uitbreiding van datacenters in steden als Chicago, Ohio, Pennsylvania, en Virginia, maar het draagt ook bij aan de bredere inzet van de techgigant voor koolstofvrije energie. Bovendien versterkt dit project de focus van Microsoft op kernenergie, een technologie die oprichter Bill Gates al langer beschouwt als een oplossing voor het klimaatprobleem.

Het bericht Microsoft sluit historische deal voor heropening kerncentrale om AI-datacenters van energie te voorzien verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!