Bitcoin stijgt

Analist en handelaar Kevin Svenson claimt dat het “historisch meest betrouwbare Bitcoin-signaal” op groen is gesprongen en dat is bullish. Het gaat om de Relative Strength Index (RSI) die een patroon herhaalt dat in het verleden bullruns van tenminste zes maanden veroorzaakte.

Bitcoin bullish op de weekgrafiek

Het gaat om de RSI van Bitcoin op de weekgrafiek, wat natuurlijk een grafiek is die signalen geeft voor de meer lange termijn.

“Nu gaan we naar Bitcoin kijken op de weekgrafiek en daar krijgen we het meest betrouwbare signaal uit de geschiedenis van Bitcoin.

Naar mijn mening is een uitbraak van de RSI op de weekgrafiek het meest betrouwbare signaal dat er bestaat. Iedere keer als we een duidelijke uitbraak krijgen door de weerstand van de RSI op de weekgrafiek, beginnen we aan grote bullruns.

RSI (onderkant weekgrafiek) breekt uit. Bron: Kevin Svenson

Meestal als we dit punt doorbreken, volgen er zes maanden van stijgingen. En dat mensen, dat is waar we nu zijn. We krijgen dat signaal nu”, zo vertelt een extreem optimistische Kevin Svenson.

Snelle all-time highs voor Bitcoin

Hij voorspelt, gebaseerd op deze indicator, dat Bitcoin binnenkort naar een all-time high uitbreekt en tenminste tot maart blijft stijgen. Daarbij zal Bitcoin volgens Svenson ook de rest van de markt met zich mee omhoog trekken.

“Zodra Bitcoin begint te trenden richting een nieuwe all-time high, hoe lang dat ook mag duren, zullen altcoins ook starten met stijgen. Dat is wanneer de dominantie van Bitcoin daalt, maar ook wanneer Bitcoin het hardste zal stijgen.

Als Bitcoin het hardste stijgt, dan neemt ook de interesse in crypto toe, wat betekent dat andere coins beginnen te pompen met Bitcoin. Dan start een soort ‘alles-seizoen.’ Dat is meestal hoe dit zich uitspeelt in deze markt”, aldus Kevin Svenson.

Op basis van zijn grafiek lijkt hij in ieder geval een Bitcoin koers van 90.000 dollar te voorspellen. Wat altcoins betreft moeten we nog maar zien of ze wederom gaan stijgen tijdens deze bullrun.

Het is immers nog maar de vraag of mensen blijven geloven in de eindeloos durende fase van grote beloftes voor deze alternatieve munten. Bitcoin bewijst zich langzaam als store of value, terwijl voor de rest nog geen duidelijke usecase bestaat.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!