De Nederlandse crypto-trader Michaël van de Poppe voorspelt dat de recente renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank (Fed) goed kan uitpakken voor de cryptomarkt. Volgens hem kan deze stap niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum een flinke duw in de rug geven.

Banner Ethereum 1

Ethereum kan profiteren van rente

De Fed heeft onlangs de rente met 0,5 procentpunt verlaagd. Dit werd bekendgemaakt tijdens een belangrijke bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC). Bovendien overweegt de Fed om de rente in de nabije toekomst nog eens met 0,5 tot 0,75 procentpunt te verlagen. Van de Poppe is van mening dat dit gunstig kan zijn voor cryptocurrency’s, vooral Ethereum.

Lage rentes maken het lenen van geld goedkoper en dat kan de economie stimuleren. Voor crypto kan dit betekenen dat meer mensen gaan investeren, omdat traditionele beleggingen minder aantrekkelijk worden.

Van de Poppe denkt zelfs dat Ethereum een kans maakt om Bitcoin in waarde voorbij te streven als deze trend doorzet.

Rente verwachting 2024

Volgens de laatste voorspellingen van de FOMC zal de rente tegen het einde van 2024 nog eens met een halve procentpunt dalen, wat neerkomt op een rente tussen de 4,25% en 4,5%. Verder zou de rente in de loop van 2025 met nog een procentpunt verlaagd kunnen worden.

Een belangrijk punt van de FOMC-bijeenkomst was de verwachting dat de werkloosheid stabiel blijft. Van de Poppe is het daar niet mee eens.

Hij verwacht juist dat de arbeidsmarkt krapper wordt, waardoor de overheid mogelijk meer geld in de economie moet pompen om die draaiende te houden. Dit zou ook weer goed nieuws kunnen zijn voor crypto.

Fed blijft flexibel

Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, benadrukte tijdens een persconferentie dat deze voorspellingen geen vaststaand plan zijn. De renteverlagingen kunnen sneller of langzamer gaan, afhankelijk van hoe de economie zich ontwikkelt. “We kunnen het tempo aanpassen als dat nodig is,” zei Powell.

Hoewel experts verwachten dat de rente nog verder zal dalen, waarschuwen ze dat de economische situatie lastig te voorspellen is. Mocht de inflatie onverwachts stijgen, kan de Fed besluiten om de rente minder te verlagen of zelfs te stoppen met verlagen.

Aan de andere kant, als de werkloosheid sneller stijgt dan verwacht, kan de rente juist sneller dalen.

Voor nu lijkt de cryptomarkt positief te reageren op de ontwikkelingen. Van de Poppe blijft optimistisch en ziet vooral voor Ethereum een mooie toekomst in het verschiet.

The post Renteverlaging heeft nu al grote impact op crypto, dit is de voorspelling voor 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!