Op zijn sociale mediaplatform Truth Social onthulde Donald Trump een nieuwe onderneming die zich richt op muntenverzamelaars en supporters: de ‘Official Trump Coins’. Deze zilveren munten worden op de markt gebracht als de enige officiële medaillons die Trump zelf heeft ontworpen. Ze hebben zijn profiel aan de ene kant en het Witte Huis aan de andere kant. Elke munt weegt 1 troy ounce en bestaat voor 99,9% uit fijn zilver. De prijs van de munt is vastgesteld op $100.

Productie en ontwerp

De munten worden geproduceerd door JBCZ Group, LLC, onder een betaalde licentie van CIC Digital, LLC, die het gebruik van Trumps naam en gelijkenis toestaat. De medaillons worden vervaardigd in Indiana, zorgvuldig vervaardigd met een proof-afwerking die scherpe details en een spiegelend oppervlak biedt. Elk medaillon wordt geleverd met een echtheidscertificaat en wordt geleverd in een op maat gemaakte vilten tas.

Trumps bredere zakelijke ondernemingen

Naast deze verzamelmunten blijft Donald Trump zijn zakelijke belangen uitbreiden. Onlangs lanceerde hij World Liberty Financial (WLFI), een DeFi-project dat zijn uitstapje naar de digitale activa-ruimte vertegenwoordigt. Dit initiatief sluit aan bij zijn strategische gebruik van persoonlijke branding om zakelijke ondernemingen te promoten, vooral nu hij zijn campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 begint.

Reacties en uitdagingen

De cryptocurrency-community heeft gemengde reacties gehad op Trumps betrokkenheid bij digitale activa. Zijn recente opmerkingen tijdens een livestream benadrukten de noodzaak van Amerikaans leiderschap in financiële innovatie, terwijl hij kritiek leverde op het huidige beleid. SEC-commissaris Mark Uyeda woog ook mee in Trumps DeFi-project en adviseerde de voormalige president en andere crypto-ondernemers om competent juridisch advies in te winnen. Bovendien ging Charles Hoskinson, oprichter van de Cardano-blockchain, dieper in op mogelijke uitdagingen waarmee het project te maken zou kunnen krijgen vanwege de associatie met een voormalige president.

Het bericht Donald Trump lanceert officiële zilveren ‘Trump Coins’ en breidt zakelijke imperium verder uit verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!