De crypto-exchange BingX heeft bevestigd dat het vanaf 21 september 2024 weer mogelijk is om opnames te doen voor geselecteerde cryptomunten. BingX had eerder opnamen stilgelegd na een grote hack waarbij maar liefst $52 miljoen aan crypto werd gestolen. 

Herstel van opnames na grote hack

Volgens een officiële verklaring van BingX kunnen gebruikers vanaf 21 september weer opnames doen voor cryptocurrencies zoals tether (USDT), bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tron (TRX) en solana (SOL). In de weken daarop zullen ook andere cryptomunten weer beschikbaar komen voor opnames. 

De exchange meldde daarnaast dat alle opnameverzoeken die vóór de aanval waren ingediend, zijn geannuleerd en dat klanten deze opnieuw moeten indienen.

Om verdere verliezen te beperken, heeft BingX nauw samengewerkt met cybersecuritybedrijven zoals SlowMist en Chainalysis. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het traceren van gestolen crypto. Tot nu toe is er al $10 miljoen van de gestolen crypto bevroren.

Vivien Lin, chief product officer bij BingX, gaf aan dat een groot deel van de tegoeden veilig was doordat deze in cold wallets waren opgeslagen. Dit type wallet is offline en daardoor minder kwetsbaar voor hacks.

De miljoenenhack

Op 20 september wisten de aanvallers toegang te krijgen tot een hot wallet van de exchange, een online wallet die vaak wordt gebruikt voor dagelijkse transacties maar ook gevoeliger is voor aanvallen. Het gestolen geld werd snel naar een andere wallet verplaatst en omgezet naar andere cryptocurrencies, voornamelijk ethereum en binance coin (BNB).

Aanvankelijk leek de schade beperkt te blijven tot $26 miljoen, maar kort daarna meldde PeckShield, een blockchain-analysebedrijf, dat het bedrag was opgelopen tot $52 miljoen. Dit bedrag omvatte onder andere $13,25 miljoen aan ethereum, $4,4 miljoen aan tether en $2,3 miljoen aan binance coin.

Compensatie voor slachtoffers

Ondanks het forse verlies zegt BingX goed voorbereid te zijn op dit soort situaties. Lin verzekerde de gebruikers dat alle verliezen gedekt kunnen worden door de reserves van de exchange.

In een eerdere verklaring had BingX al aangegeven dat het incident geen invloed zou hebben op de algemene dienstverlening. Enkel de opname- en stortingsfuncties werden tijdelijk stilgelegd om de veiligheid van de fondsen te waarborgen. Deze zijn inmiddels dus weer terug online.

Het bericht Cryptobeurs weer in volle gang na enorme miljoenenhack verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!