Altcoins hebben deze week aanzienlijke groei doorgemaakt, samen met Bitcoin (BTC). Deze winsten hebben geleid tot een stijging van de Altcoin Season Index naar een twee maandelijkse hoogtepunt van 45, zoals te zien is op Blockchain Center.

Hoewel deze index de 75 moet bereiken om een altcoin season te bevestigen, is dit nog niet gebeurd. De index is echter geleidelijk aan het stijgen, aangezien deze aan het begin van de maand op 18 stond.

Bron: Blockchain Center

Deze gegevens tonen aan dat het sentiment ten opzichte van altcoins positief aan het worden is. Maar om deze index boven de 75 te laten stijgen, moeten altcoins hun winsten verder uitbreiden.

Altcoin-prestaties ten opzichte van Bitcoin

Ethereum (ETH), de grootste altcoin, heeft slechter gepresteerd dan Bitcoin, aangezien de ETH/BTC-ratio onlangs is gedaald naar het laagste niveau sinds 2021.

Deze ratio is inmiddels weer gestegen tot boven 0,04 op het moment van schrijven, wat betekent dat ETH licht is gestegen ten opzichte van Bitcoin. Het blijft echter op een jaarlijks dieptepunt.

Ethereum’s grootste rivaal, Solana (SOL), is de enige altcoin onder de top tien munten die BTC de afgelopen zeven dagen heeft overtroffen, met een stijging van 12%.

Als we kijken naar de prestaties van de top 50 in de afgelopen 90 dagen, zien we dat de meeste altcoins nog steeds in het rood staan, waarbij de grootste stijgers AAVE en SUI zijn, die met meer dan 50% zijn gestegen.

Bron: Blockchain Center

Dit suggereert dat altcoins hun winsten verder moeten uitbreiden om de markt in een altcoin seasonte laten komen.

Zal de DeFi- en NFT-boom een altcoin season inluiden?

De gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible token (NFT) industrieën spelen een rol in het beïnvloeden van altcoin-prestaties. Deze twee industrieën hebben deze week aanzienlijke groei doorgemaakt.

Volgens DeFiLlama is de Total Value Locked (TVL) in de DeFi-industrie in twee weken tijd met meer dan $10 miljard toegenomen en stond op het moment van schrijven op $85 miljard.

Er is echter nog ruimte voor groei, aangezien DeFi-activiteit nog steeds onder de pieken van dit jaar boven de $100 miljard ligt.

Bron: DeFiLlama

Ook de NFT-ruimte heeft groei laten zien, aangezien de NFT-verkoopvolumes op het moment van schrijven met meer dan 40% zijn gestegen, zoals te zien is op CryptoSlam.

Hoewel deze factoren het geval voor een altcoin season sterker maken, blijft de dominantie van Bitcoin op een hoog niveau. Bitcoin controleert momenteel 54% van de cryptomarkt volgens Coinstats.

De stijging van de BTC-dominantie kan worden toegeschreven aan de ondermaatse prestaties van Ether, met een daling van de dominantie van de grootste altcoin van 18% begin 2024 naar 14% op het moment van schrijven.

Het bericht Sterke groei en bullish signaal – Altcoin-seizoen in aantocht? verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!