MicroStrategy heeft zijn naam als ’s werelds grootste zakelijke houder van Bitcoin (BTC) opnieuw waargemaakt. Het op Nasdaq-genoteerde bedrijf heeft namelijk opnieuw een aanzienlijke aankoop gedaan van 7.420 BTC ter waarde van $458,2 miljoen op het moment van schrijven. Deze laatste aankoop brengt het totale aantal Bitcoin-bezit van het bedrijf op 252.220, wat neerkomt op ongeveer $15,8 miljard.

MicroStrategy blijft kopen en het legt het bedrijf geen windeieren

Volgens Michael Saylor, medeoprichter en uitvoerend voorzitter van het bedrijf, kocht MicroStrategy deze Bitcoin tegen een gemiddelde prijs van $61.750 per munt. Dit brengt de totale investering van het bedrijf op ongeveer $9,9 miljard, tegen een gemiddelde aankoopprijs van $39.266 per BTC, volgens BitcoinTreasuries.net.

MicroStrategy’s agressieve strategie om Bitcoin te blijven kopen heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De prijs van het aandeel van het bedrijf, MSTR, is de afgelopen 12 maanden met meer dan 360% gestegen. Dit toont aan dat de markt vertrouwen heeft in de langetermijnstrategie van het bedrijf, dat Bitcoin ziet als een opslag van waarde en een hedge tegen inflatie.

Marktaandeel en concurrentie

MicroStrategy bezit meer dan 1% van de totale Bitcoin-voorraad, waarmee het veruit de grootste institutionele houder is. Ter vergelijking: Marathon Digital Holdings, de op één na grootste zakelijke Bitcoin-houder, bezit 26.200 BTC, met een totale waarde van ongeveer $1,6 miljard. MicroStrategy blijft dus duidelijk de grootste speler op het gebied van Bitcoin-investeringen onder beursgenoteerde bedrijven.

Naast zijn groeiende Bitcoin-bezit, kondigde MicroStrategy in juli een 10-1 aandelensplitsing aan van zijn klasse A en klasse B aandelen. Het doel hiervan was om de aandelen toegankelijker te maken voor investeerders en werknemers.

Het bericht MicroStrategy koopt opnieuw $458,2 miljoen aan Bitcoin en vergroot voorraad tot $15,8 miljard verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!