Bitcoin minen

Bitcoin reageerde woensdag sterk op de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank. Na de verlaging van 0,50% schoot de Bitcoin koers omhoog naar 64.000 dollar. Maar dat is niet het enige wat Bitcoin op dit moment bullish lijkt te maken.

Ook de hashrate speelt hierin een rol, mits de historische data ons niet bedriegt.

Divergentie Bitcoin koers en hashrate is bullish

Als we de analisten van Glassnode mogen geloven, dan is de huidige divergentie (het uit elkaar bewegen) van de Bitcoin koers (zwart) en de hashrate (blauw) bullish voor de digitale munt.

De bovenstaande grafiek laat deze interessante relatie zien. Gedurende de afgelopen jaren kwam een dergelijke divergentie enkele malen voor en in sommige gevallen ging dat gepaard met een koersbodem voor Bitcoin, gevolgd door een rally nadat de koers de stijgende hashrate weer achterhaalde.

In lijn met dit patroon herstelde de Bitcoin koers al met 9.000 dollar sinds het bereiken van de lokale bodem op 6 september, waarmee er al een stijging van 15% op de borden staat.

Vanaf juli begonnen de hashrate en de Bitcoin koers uit elkaar te lopen. Dat zette door tot in september. Terwijl de hashrate een all-time high bereikte, bungelde de Bitcoin koers op 54.000 dollar. Nu staat de markt er weer heel anders voor.

Waarom stijgt de hashrate van Bitcoin?

De hashrate vertegenwoordigt een schatting van de totale hoeveelheid computerkracht in het netwerk van Bitcoin. Volgens experts zijn de recente stijgingen vooral het gevolg van investeringen van beursgenoteerde miners.

Voor de halving stond de hashrate van Bitcoin op 650 EH/s, om vervolgens te dalen naar 550 EH/s na het halveren van de bloksubsidie. Zwakkere miners worden door de halving uit de markt gedrukt, waardoor alleen de sterkeren overblijven.

Nu is de hashrate teruggekeerd naar het niveau van voor de halving en staan de beursgenoteerde miners er goed voor.

De bovenstaande grafiek van TheMinerMag laat zien dat het marktaandeel van beursgenoteerde miners in de hashrate van Bitcoin stevig is toegenomen na de halving. Zij waren dan ook duidelijk beter voorbereid op de halvering van de bloksubsidie.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin koers en hashrate lopen uit elkaar en dat is bullish verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!