David Schwartz, de chief technology officer (CTO) van Ripple, heeft gereageerd op beschuldigingen dat de koers van XRP gemanipuleerd zou worden.

Op het sociale platform X vroeg iemand uit de cryptogemeenschap of Schwartz wilde stoppen met het “onderdrukken van de prijs van XRP.” Dit liet de CTO van Ripple niet zomaar aan zich voorbijgaan.

Banner Ripple 1

‘Als ik koers kon laten stijgen, zou ik het doen’

Schwartz benadrukte dat hij zelf XRP bezit en het voor hem dus totaal geen zin heeft om de koers van de munt kunstmatig laag te houden. Sterker nog, als hij iets kon doen om de koers van XRP omhoog te krijgen, zou hij dat meteen doen.

‘Ik houd XRP. Als er een manier was waarop ik de koers kon laten stijgen, zou ik het direct doen,’ verklaarde Schwartz in zijn post, met een knipoog natuurlijk.

De CTO legde verder uit dat de activiteiten van Ripple zelf maar weinig invloed hebben op de prijs van XRP. Om zijn punt te onderbouwen, wees hij op het feit dat XRP vaak in hetzelfde tempo beweegt als XLM, de munt van het Stellar-netwerk dat is opgericht door voormalig Ripple-oprichter Jed McCaleb.

Wat drijft waarde van Ripple?

Interessant genoeg gaf Schwartz recentelijk toe dat hij geen idee heeft wat precies de prijsbewegingen van XRP veroorzaakt. Eerder dit jaar legde hij uit dat Ripple de grootste verkoper van XRP is, simpelweg omdat het bedrijf ook de grootste houder van de token is. Anders zou Ripple alle XRP voor altijd moeten vasthouden.

Ripple lijkt met deze reactie duidelijk te maken dat ze niet verantwoordelijk zijn voor koersmanipulatie en dat externe factoren de prijs van XRP beïnvloeden. De vraag blijft echter: wat drijft dan wel de waarde van de token?

Op dit moment staat de prijs van XRP volgens onze koerspagina op 0,53 euro, met een marktwaarde van 30 miljard euro. Daarmee is het de zevende grootste cryptocurrency ter wereld. Ondanks een aantal juridische overwinningen van Ripple tegen de Amerikaanse toezichthouder SEC, blijft de prijsontwikkeling van XRP tot nu toe wat tegenvallen.

The post Wordt XRP koers gemanipuleerd? Dit is de reactie van Ripple appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!