Bitcoin prijs

Bitcoin (BTC) blijft zijn opmars voortzetten en handelt inmiddels rond de $63.000-grens. Dit ligt slechts enkele procenten onder de belangrijke weerstand van $65.000. Het doorbreken van deze barrière kan een einde maken aan de neerwaartse trend die sinds maart gaande is en mogelijk de start zijn van een nieuwe bullmarkt.

Dit niveau wordt gezien als een kritische weerstand die, als deze doorbroken wordt, de deuren kan openen voor verdere prijsstijgingen richting een nieuwe all-time high.

Impact van renteverlaging op de markt

De recente koersstijging van Bitcoin werd mede aangewakkerd door een verrassende renteverlaging van 0,5% door de Amerikaanse centrale bank. Dit is de grootste verlaging in vier jaar tijd en kwam onverwachts, aangezien veel analisten slechts een verlaging van 0,25% hadden voorzien.

De beslissing van de Federal Reserve benadrukt de zorgen over de staat van de Amerikaanse economie, ondanks de geruststellende uitspraken van voorzitter Jerome Powell. De lagere rente kan leiden tot een verhoogde liquiditeit op de markt, wat gunstig is voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

Belangrijke weerstand: $65.000

De $65.000-grens is een cruciaal niveau dat Bitcoin sinds eind augustus niet heeft kunnen doorbreken. Het bereiken van deze grens zou voor het eerst in meer dan zes maanden een hogere piek betekenen, wat een einde zou maken aan de langdurige neerwaartse trend en mogelijk een nieuwe fase van groei zou inluiden. Een doorbraak boven dit niveau kan het vertrouwen van beleggers verder versterken en de weg vrijmaken voor een aanhoudende bullish trend.

Risico op terugval blijft aanwezig

Ondanks de positieve marktcondities blijft er een risico op een terugval als Bitcoin er niet in slaagt de $65.000-grens te doorbreken. Een mislukte poging om boven dit niveau te blijven kan resulteren in een correctie naar $55.000, vooral als de bears opnieuw de overhand krijgen. De markt blijft volatiel en eerdere vergelijkbare situaties hebben aangetoond dat snel stijgende koersen ook snel kunnen corrigeren. Traders moeten alert blijven en rekening houden met mogelijke sterke prijsbewegingen in beide richtingen.

Vooruitzichten voor Bitcoin

De combinatie van de dalende rente en de aanhoudende economische onzekerheid creëert een positief klimaat voor Bitcoin. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de verdere koersontwikkeling. Als de $65.000-grens wordt doorbroken, zou dit kunnen leiden tot een nieuw hoogtepunt.

Echter, als Bitcoin faalt op dit niveau, kan dat resulteren in een aanzienlijke terugval. De komende weken zullen uitwijzen of de bulls de controle behouden of dat een correctie onvermijdelijk is.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin koers op kruispunt: Doorbraak naar $65.000 of daling naar $55.000? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!