Recentelijk werd het YouTube-account van de Indiase Hoge Raad gehackt. De gevolgen waren groot. Hackers die zichzelf toegang tot het account hadden verschaft, probeerden namelijk op slinkse wijze investeringen te verkopen aan kijkers in een livestream.

YouTube-account Indiase Hoge Raad gehackt

De Supreme Court van India, het hoogste rechtsorgaan van het land, kreeg op 20 september te maken met een hack van hun YouTube-account. De hackers bouwden het account vervolgens om. Zo probeerde zij het te laten lijken op het YouTube-account van Ripple (XRP). Zo werd de huisstijl aangepast en ook de video’s op de pagina. Vervolgens startten de kwaadwillenden een livestream.

In de livestream werden neppe investeringen van XRP besproken en aangeprezen. In de video was ook de directeur van Ripple Labs, Brad Garlinghouse, te zien. Hiermee probeerde de hackers ervoor te zorgen dat de investeringsmogelijkheden nog betrouwbaarder over kwamen.

Uiteindelijk haalde YouTube het kanaal op dezelfde dag als dat de hack plaatsvond nog offline. Om te voorkomen dat er slachtoffers zouden vallen, deelde het rechtsorgaan een statement, waarin zij iedereen informeerde dat het kanaal offline was gehaald en binnenkort weer online zou zijn. Opvallend is wel dat er met geen woord werd gesproken over de hack.

Crypto-scammers slaan weer toe

Later op de dag deelde de Supreme Court nog een statement, waarin zij bekendmaakte dat het kanaal weer online was. Echter was al snel te zien dat de groep van zo’n 217.000 volgers, die het kanaal eerder had, er niet meer waren. Ook de eerdere uploads van video’s waren niet hersteld. De naam van het kanaal was veranderd in “Vansh” en is nu aangepast naar “Test”. Hoewel het kanaal dus wel weer online lijkt te zijn, is het YouTube niet gelukt om deze in oude glorie te herstellen.

Misleidende kanalen op YouTube is helaas niets nieuws. Eerder dit jaar werden er op verschillende kanalen ook tientallen livestreams uitgezonden, tijdens een evenement van Apple. In de officiële livestream van het bedrijf onthulde zij de nieuwste iPhone. In de andere livestreams waren prominente personen van het bedrijf te zien die door middel van AI vooraf gekozen teksten uitspraken. Zo probeerde hackers investeerders te overtuigen van de betrouwbaarheid ervan.

Het bericht XRP-oplichters nemen YouTube-account over van Indiase Hoge Raad verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!