De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft spot bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) nog een duwtje in de goede richting gegeven. De Nasdaq beurs mag nu opties op BlackRocks BTC ETFs noteren en verhandelen.

Nieuwe mogelijkheden voor bitcoin opties

Op 20 september kondigde de SEC aan dat opties op de iShares Bitcoin Trust van BlackRock, onder het tickersymbool IBIT, verhandeld mogen worden op de Nasdaq, een van de grootste effectenbeurzen ter wereld.

De goedkeuring betekent dat opties op IBIT verhandeld kunnen worden op dezelfde manier als bij andere ETF-opties. Nasdaq bevestigde dat de onderliggende aandelen van de ETF aan strenge regels moeten voldoen, waaronder dat ze “wijd verspreid en actief verhandeld” worden.

Zullen andere crypto spot ETF’s volgen?

De SEC heeft nu groen licht gegeven voor opties op BlackRock’s spot bitcoin ETF. Het is echter nog niet zeker of andere Amerikaanse beurzen binnenkort ook goedkeuring zullen krijgen voor vergelijkbare producten.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas speculeerde op X dat meer goedkeuringen “snel zullen volgen.” Hij benadrukte echter dat naast de SEC ook de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hun goedkeuring moeten geven voordat de opties officieel verhandeld kunnen worden.

Met de groeiende interesse in bitcoin als investering speelt BlackRocks spot bitcoin ETF al een grote rol. Op 5 augustus bereikte het handelsvolume voor de IBIT bitcoin ETF meer dan $875 miljoen, terwijl het totale handelsvolume voor alle spot BTC investeringsproducten opliep tot meer dan $1,3 miljard. Het succes van BlackRock’s ETF zou andere aanbieders kunnen aansporen om ook opties op hun ETFs te lanceren.

Naast bitcoin heeft Nasdaq ook een aanvraag ingediend bij de SEC om opties te verhandelen op spot Ethereum ETF’s. De beurs bereidt zich voor op uitbreiding naar meer cryptocurrencies, wat voor beleggers nieuwe mogelijkheden biedt om in crypto te investeren zonder de directe volatiliteit van de markt te ervaren. Ander Bitcoin ETF nieuws laat een keerzijde zien. Ondanks renteverlaging en een stijgende bitcoin koers, is er een grote uitstroom van bitcoin ETFs. Na eerder 4 opeenvolgende dagen van netto instroom, waren er recent wat mindere dagen met een uitstroom van meer dan $50 miljoen.

Het bericht Mijlpaal voor crypto: Nasdaq mag Bitcoin ETF-opties verhandelen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!