Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn de twee kandidaten al volop bezig met hun campagnes. Beide hebben te maken met de invloed, die de crypto wereld heeft op deze verkiezingsronde. En hoewel de ene kandidaat zich beter uitlaat over cryptocurrencies, is het nog geen reden om te denken dat dat automatisch de beste keuze voor de industrie zal zijn.

Welke presidentskandidaat is het beste voor cryptocurrencies?

Door de Republikeinen is de voormalige president Donald J. Trump gekozen als presidentskandidaat. Namens de Democraten is de huidige vicepresident Kamala Harris naar voren geschoven als beste keuze. Beide zijn op dit moment erg druk bezig met hun race naar het Witte Huis. In november zullen de presidentsverkiezingen uitwijzen wie er uiteindelijk met de winst vandoor zal gaan.

Van de twee kandidaten is Trump het meest uitgesproken over cryptocurrencies. Zo vindt hij dat de Verenigde Staten in de komende jaren zelfs voorop moet gaan lopen in deze snel ontwikkelende technologie. Eerder dit jaar benoemde hij zichzelf ook tot de eerste crypto president van Amerika.

Aan de andere kant van het spectrum zit Harris, die tot nu toe erg stil is gebleven over haar plannen voor de industrie. Wel heeft zij via haar team laten weten de ontwikkelingen niet in de weg te willen zitten. Met deze gegevens, zou men al snel denken dat Trump de beste keuze zou zijn voor de wereld van crypto. Maar volgens een analyse van de investeringsmaatschappij VanEck, ligt deze keuze niet zo simpel.

Harris focust op digitale assets

De analisten van VanEck, Matthew Sigel en Nathan Frankovitz, benoemen dat beide kandidaten kunnen worden beschouwd als een steun voor cryptocurrencies. Het verschil zit echter in de verschillende meningen voor de bredere digitale assets markten.

Harris zal waarschijnlijk de huidige voorzitter van de Securities and Exchanges Commission (SEC), Gary Gensler, behouden en het financiële beleid afstemmen op die van senator Elizabeth Warren, die ook bij de Democraten hoort. Haar beleid zou echter een flink stuk strenger zijn, waardoor de adoptie van digitale assets op institutioneel niveau zal worden vertraagd. Volgens de oprichter van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, is er echter een groep crypto voorstanders die probeert Harris van deze koers af te houden.

Ondanks deze houding, verwacht VanEck dat de keuze voor Harris misschien nog wel de betere zal zijn. Haar administratie zou volgens hen veel structurele problemen aanpakken die de acceptatie van bitcoin (BTC) stimuleren. Wanneer dit eerst zou gebeuren, kan bitcoin op de lange termijn waarschijnlijk nog meer competitie bieden, dan dat het nu zou kunnen.

Trump steun crypto wereld

Toch zal de crypto wereld mogelijk toch meer neigen naar Trump als beste keuze volgens de analyse van VanEck. Hij zal zich als president vooral positief opstellen voor de wereld van cryptocurrencies. Regels zullen versoepelen en vriendelijker worden voor bedrijven. Dit zou vooral gunstig zijn voor crypto bedrijven, die het in de afgelopen jaren extra zwaar hadden met de steeds strenger wordende regelgeving.

Ook de koers zou flink stijgen volgens de investeringsmaatschappij Bernstein. Zij denken dat wanneer Trump er met de overwinning vandoor gaat, deze kan stijgen tot een prijs tussen de 80.000 en 90.000 dollar. Terwijl de koers een flinke duikeling naar de regio tussen de 30.000 en 40.000 dollar kan maken als Harris wint.

Afsluitend deelt VanEck dat de huidige economische omstandigheden, met de inflatie, de groeiende staatsschuld en de afzwakkende dollar, de komende tijd nog aanwezig zullen blijven. Historisch gezien deed bitcoin het altijd erg goed in deze periodes, waardoor men deze verwachting nu ook heeft.

Het bericht Trump vs. Harris: Wie is de beste keuze voor de crypto-wereld? verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!