Het is officieel: de zomer is voorbij en de herfst is dit weekend begonnen. Terwijl we afscheid nemen van zonnige dagen, staat oktober voor de deur – een maand die in de cryptowereld vaak “Uptober” wordt genoemd.

Waarom? Omdat de bitcoin koers in oktober vaak flink stijgt. En dat belooft dus veel goeds voor iedereen met Bitcoin in zijn of haar BLOX-kluis.

Banner Bitcoin 1

Wat gaat oktober dit jaar brengen voor Bitcoin?

Elke keer dat oktober nadert, kijken investeerders vooruit naar wat de maand gaat brengen voor Bitcoin en de cryptomarkt. De afgelopen jaren heeft oktober vaak voor flinke prijsstijgingen gezorgd.

Vorig jaar schoot de koers met maar liefst 28,52% omhoog. Dat zorgde voor een lange periode van stijgingen, die uiteindelijk leidde tot een recordhoogte van 73.780 dollar in maart 2024.

Dit patroon – dat oktober vaak positief is voor Bitcoin – is al langer zichtbaar. In de afgelopen vijf jaar sloot Bitcoin in oktober steevast “in het groen,” wat betekent dat de maand telkens winst opleverde. Van de elf jaar dat Bitcoin bestaat, waren er maar liefst negen waarin oktober positief eindigde. Deze trend heeft ervoor gezorgd dat investeerders hoge verwachtingen hebben voor de komende maand.

Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Als Bitcoin dit jaar weer een stijging van zo’n 28% laat zien, zoals vorig jaar, dan zouden we de koers boven de 81.000 dollar (73.000 euro) kunnen zien uitstijgen. Op dit moment staat Bitcoin rond de 63.010 USD, maar dat zou binnenkort zomaar geschiedenis kunnen zijn.

Toch is het goed om op te letten wat de laatste dagen van september doen met de koers. De prestaties van Bitcoin aan het einde van deze maand kunnen een belangrijke indicatie geven voor hoe oktober eruit zal zien.

Wordt het opnieuw een Uptober? Dan heb je dat hier als eerste gehoord! Wordt het een downtober? Dan spreken we af dat je dit artikel nooit hebt gelezen 😉

The post Het is eindelijk herfst, tijd voor uptober! Waarom oktober bullish is voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!