kamala harris

Kamala Harris heeft eindelijk van zich laten horen als het over crypto gaat. In een toespraak gaf ze aan de industrie te willen steunen, terwijl ze ook de consument wil beschermen. Dat is heel anders dan Donald Trump, die Bitcoin aan de nationale reserve wil toevoegen, maar Harris lijkt ten opzichte van Biden positiever.

Harris niet negatief over crypto

In de toespraak voor Wall Street gaf Harris onder andere aan dat ze investeringen in kunstmatige intelligentie en digitale assets aanmoedigt.

“We zullen samenwerken om in het concurrerende vermogen van Amerika te investeren, om in de toekomst van Amerika te investeren. We moedigen innovatieve technologieën als AI en digitale assets aan, terwijl we onze consumenten en investeerders willen beschermen”, zo vertelde Harris tijdens een fundraiser in Manhatten.

Het doel van Harris is om een veilige omgeving te creëren voor bedrijven met consistente en transparante regels. “We zullen investeren in chips, schone energie en andere industrieën van de toekomst, en we zullen overbodige bureaucratie afschaffen”, aldus Harris.

Hiermee sprak Harris zich voor het eerst uit over crypto, sinds zij de belangrijkste presidentskandidaat is voor de Democraten. Voor de crypto-industrie was dit dan ook een moment waar lang op gewacht is.

Geen slechte ideeën

Het is natuurlijk leuk om van iemand als Donald Trump te horen dat hij een Strategic Bitcoin Reserve wil aanleggen voor Amerika, maar de aanpak van Kamala Harris klinkt ook prima.

Die is niet zo goed voor Bitcoin, maar ze wil wat duidelijkere regels voor de industrie creëren, zodat ellende voor de consument voorkomen kan worden. Ook dat is belangrijk voor Bitcoin, want FTX is bijvoorbeeld niet echt goede reclame geweest voor de digitale munt.

Laat staan alle altcoins die als paddenstoelen uit de grond schieten. Het zou goed zijn als Amerika daar harder op gaat handhaven, zodat er alleen nog maar serieuze projecten overblijven.

Naast Bitcoin, dat functioneert als store of value, is er nog niets wat echt waarde toevoegt aan de maatschappij. Er gebeuren wel wat interessante dingen op Ethereum, met bijvoorbeeld het obligatiefonds van BlackRock, maar echt veel kunnen we daarnaast niet aanwijzen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Kamala Harris spreekt zich eindelijk uit over crypto verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!