Stablecoin Tether (USDT) staat op het punt een indrukwekkende mijlpaal te bereiken. De marktkapitalisatie van USDT nadert namelijk de 120 miljard dollar.

Dit bevestigt opnieuw dat Tether de dominante speler als het gaat om stablecoins. Toch blijven er zorgen bestaan over de risico’s en de manier waarop Tether zijn reserves beheert.

Banner Default 3 (5% rendement)

De laatste paar miljard dollar

Onlangs heeft Tether maar liefst 1 miljard USDT bijgedrukt op de Ethereum blockchain. Dit brengt de totale waarde van hun stablecoin op 119 miljard dollar.

Volgens data van blockchainplatform SpotOnChain heeft Tether in het afgelopen jaar voor 35 miljard dollar aan USDT uitgegeven. Hiermee laat Tether concurrent Circle, de uitgever van de stablecoin USDC, ver achter zich.

Tether als grote obligatiehouder

Wat veel mensen niet weten, is dat Tether inmiddels meer dan 97 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties in handen heeft. Dit maakt het bedrijf zelfs de 18e grootste obligatiehouder ter wereld.

Ter vergelijking: dat is meer dan landen als Duitsland en Australië bezitten. Stablecoins zoals USDT zijn handig voor dagelijks gebruik, vooral omdat ze een stabiel alternatief bieden voor volatiele cryptocurrency’s. In opkomende markten worden ze bijvoorbeeld veel gebruikt om te sparen, betalingen te doen en zelfs voor grensoverschrijdende transacties.

Met een gebruikersbestand van meer dan 350 miljoen wereldwijd, blijft Tether hard groeien. Alleen al de afgelopen maand haalde het bedrijf meer dan 400 miljoen dollar binnen aan winst, aldus data van Token Terminal.

De groei van Tether gaat verder dan alleen de cryptowereld; het bedrijf is nu ook actief in sectoren zoals landbouw en breidt zich uit op vier belangrijke gebieden: financiën, data, educatie en energie.

Zorgen om transparantie en risico’s

Maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Tether krijgt regelmatig kritiek te verduren, vooral als het gaat om hun bedrijfsvoering. Er zijn vragen over de risico’s die verbonden zijn aan hun model en hoeveel inzicht ze geven in hun reserves.

De organisatie Consumers’ Research waarschuwt bijvoorbeeld voor mogelijke kwetsbaarheden waar gebruikers mee te maken kunnen krijgen, vooral door Tethers blootstelling aan financiële risico’s.

Ondanks deze kritiek blijft Tether de grootste speler in de stablecoinmarkt. De zorgen over transparantie en risico’s blijven echter als een schaduw boven het bedrijf hangen, en zullen een belangrijk punt van discussie blijven terwijl Tether verder groeit.

The post Tether USDT nadert marktkapitalisatie van 120 miljard dollar, ondanks zorgen over risico’s appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!