Het gaat even fantastisch met de Bitcoin koers nadat de Amerikaanse centrale bank woensdag de rente verlaagde. Maar niet alleen Bitcoin presteert fantastisch, ook de goudkoers is aan een hele sterke periode bezig.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Goudkoers naar all-time high, moeten we ons zorgen maken?

Goud staat van origine bekend als een financiële asset die aantrekkelijk is voor investeerders als beschermingsmiddel ten tijde van economische ellende of geopolitieke spanningen.

Over de afgelopen twee weken wist de goudkoers met meer dan 5% te stijgen, waarbij de recordkoers van ruim 2.600 dollar per ons werd aangetikt.

Bron: Tradingview

Goud laat dus een mooi rendement van bijna 5% zien over de afgelopen maand, maar Bitcoin doet het nog beter met een stijging van 7,76%.

Bron: Tradingview

Met die stijgingen presteren de store of values (Bitcoin en goud) beter dan de aandelenbeurzen. Zo wisten de Nasdaq en de S&P 500 een stuk minder te stijgen de afgelopen maand. Zij scoorden rendementen van 2,43% en 1,85%, zie bovenstaande grafiek.

Waarom stijgt de goudkoers nu?

De goudkoers lijkt op dit moment echter met name vanwege de renteverlaging van de Federal Reserve te stijgen.

Door de renteverlaging van 0,50% van afgelopen week is het voor investeerders een stukje minder aantrekkelijk om zich te verstoppen in kortlopende Amerikaanse staatsobligaties. De rente op die instrumenten is sinds woensdag immers behoorlijk gedaald.

Zodoende is het wat aantrekkelijker geworden om in goud te sparen en hetzelfde geldt natuurlijk voor Bitcoin. Er zullen immers ook mensen zijn die goud helemaal links laten liggen en puur en alleen kiezen voor Bitcoin, het digitale goud.

Daarnaast zorgen de geopolitieke spanningen, zoals de oorlogen tussen Rusland/Oekraïne en Israël/Hamas, voor een hoop onrust op de financiële markten. Meestal werkt dat in het voordeel van goud.

Zo kopen centrale banken op dit moment driemaal zoveel goud in als voor het moment dat Rusland besloot om Oekraïne binnen te vallen in februari 2022. Koop jij weleens goud of blijft het voor jou bij digitaal goud (Bitcoin)?

The post Goud op nieuwe all-time high, terwijl Bitcoin flirt met $64.000 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!