Bitcoin crash, daalt

Na een rustig weekend is de volatiliteit weer flink toegenomen voor Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt. De Bitcoin koers heeft vannacht een sprong gemaakt tot vlak onder de $65.000, wat veel altcoins dikke winsten heeft opgeleverd.

Veel handelaren met overmatige leverage zijn echter de dupe geworden van de toegenomen volatiliteit. In totaal is er de afgelopen dag namelijk voor meer dan $160 miljoen aan crypto verdampt.

BTC volatiliteit zorgt voor liquidatiegolf

Je hebt het vanmorgen misschien al voorbij zien komen in het Bitcoin nieuws: Bitcoin heeft vannacht de grens van $64.000 doorbroken. Om precies te zijn heeft Bitcoin een piek neergezet van $64.750, waarna de koers onderuit ging tot onder de $64.000.

Rond $65.000 ligt een belangrijk weerstandsniveau voor Bitcoin. Het is de eerste keer sinds eind augustus dat de munt deze zone test, maar vooralsnog dus zonder al te veel succes. De afwijzing heeft de prijs van Bitcoin teruggebracht tot onder de $64.000.

Bovendien daalde Bitcoin enkele uren eerder nog opmerkelijk genoeg tot een bodemprijs van $62.500. 

Er zit dus weer genoeg beweging in de Bitcoin koers, en dat was gedurende het weekend wel anders. De grote schommelingen hebben een hoop liquidaties als resultaat: in de afgelopen 24 uur is er maar liefst $165,52 miljoen uit de markt gespoeld. Dit blijkt uit gegevens van Coinglass.

Bij liquidaties worden posities waar gebruikt wordt gemaakt van hefboomwerking (leverage) gedwongen gesloten om verdere verliezen te voorkomen. In totaal gaat het om bijna 63.000 handelaren die de afgelopen dag verliezen hebben geleden.

Bitcoin koers houdt $65.000 in het vizier

De Bitcoin koers houdt nog altijd zicht op het belangrijke prijslevel van $65.000. Dit markeert het hoogste punt na Bitcoin’s wekenlange rally in augustus, en moet doorbroken worden om eindelijk weer eens in een bullish marktstructuur terecht te komen.

Het zou namelijk een einde maken aan de neergaande trend die al sinds maart bezig is, gekenmerkt door steeds lagere hoogte- en dieptepunten. 

Voor nu zou Bitcoin eerst nog een higher low kunnen gaan neerzetten om vervolgens een nieuwe poging te wagen voorbij $65.000 te klimmen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin koers afgewezen op $65.000, $160 miljoen geliquideerd verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!