Geoffrey Kendrick, een bestuurder van Standard Chartered, heeft de aandacht getrokken met zijn gedurfde voorspelling dat Bitcoin (BTC) tegen het einde van 2025 een waarde van $200.000 kan bereiken.

Factoren achter de voorspelling

Hij baseert deze schatting op een combinatie van factoren die volgens hem de vraag naar Bitcoin zullen stimuleren, ongeacht externe economische factoren of politieke veranderingen, zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hieronder hebben we ze verder uiteengezet:

Institutionele adoptie van Bitcoin

Kendrick benadrukt de toenemende acceptatie van Bitcoin als een serieuze activaklasse door institutionele beleggers. Met de lancering van Bitcoin ETF’s is er al meer dan $14 miljard geïnvesteerd in deze producten, wat de markt een enorme liquiditeitsimpuls geeft en bijdraagt aan de geloofwaardigheid van Bitcoin als een alternatieve investering.

Een andere belangrijke factor die hij noemt, zijn de verwachte renteverlagingen van de Federal Reserve in 2024. Lagere rentetarieven moedigen lenen en uitgeven aan, wat kan leiden tot een stijging van de vraag naar activa zoals Bitcoin, die gezien worden als een opslag van waarde.

Bitcoin halving in 2024

Kendrick wijst ook op de komende Bitcoin halving in april 2024, waarbij de beloning voor miners wordt gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC per block. Historisch gezien hebben halveringen de prijs van Bitcoin aanzienlijk verhoogd door de verminderde toevoer van nieuwe munten, terwijl de vraag stabiel of zelfs toenam. Hij verwijst naar de prijsstijging van 2020, toen Bitcoin na de halvering steeg van $8.600 naar meer dan $60.000 binnen een jaar.

    Conclusie

    Hoewel in verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst, blijven veel beleggers en analisten zoals Kendrick optimistisch over de potentiële prijsstijgingen van Bitcoin, vooral in het licht van institutionele investeringen en belangrijke gebeurtenissen zoals de halving. Met een verwachte stijging naar $200.000 in 2025, blijven veel ogen gericht op de ontwikkelingen in de cryptomarkt.

    Het bericht Bank manager voorspelt Bitcoin koers van $200.000 in 2025 verscheen eerst op CryptoBenelux.

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
    Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!