Coinbase Logo

Coinbase heeft onlangs cbBTC geïntroduceerd, een nieuwe wrapped Bitcoin-token die snel aan populariteit wint in de cryptowereld. Deze token maakt het mogelijk om Bitcoin te gebruiken binnen gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen en breidt zich nu uit naar verschillende blockchain-netwerken, waaronder Solana.

In dit artikel lees je wat cbBTC is, hoe het werkt en wat het betekent voor de toekomst van Bitcoin in DeFi.

Wat is cbBTC?

cbBTC is een wrapped versie van Bitcoin, ontwikkeld door Coinbase. Dit betekent dat de token een 1:1 vertegenwoordiging is van Bitcoin, die wordt bewaard door Coinbase. Hiermee kunnen gebruikers hun Bitcoin inzetten op andere blockchains, zoals Ethereum en binnenkort ook Solana, waar Bitcoin normaal gesproken niet direct verhandelbaar is.

Hoe werkt cbBTC?

Wanneer je Bitcoin verstuurt naar een ondersteund blockchain-adres via Coinbase, wordt deze automatisch omgezet in cbBTC. De waarde blijft 1:1 gekoppeld aan de originele Bitcoin. Met cbBTC kunnen gebruikers deelnemen aan DeFi-toepassingen, zoals het verstrekken van liquiditeit of het lenen van andere cryptovaluta. Ontvang je cbBTC in je Coinbase-account, dan kan deze weer worden omgezet naar reguliere Bitcoin.

cbBTC op Solana

Na de lancering op Ethereum en Base breidt Coinbase cbBTC nu uit naar het Solana-netwerk. Solana staat bekend om zijn snelle en goedkope transacties, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor Bitcoin-houders die willen profiteren van DeFi zonder de hogere kosten van Ethereum.

Met de uitbreiding naar Solana krijgen Bitcoin-houders toegang tot een breder scala aan DeFi-mogelijkheden op een van de snelst groeiende blockchains.

Voordelen voor DeFi-gebruikers

cbBTC biedt verschillende voordelen voor DeFi-gebruikers. Het stelt hen in staat om hun Bitcoin te gebruiken als onderpand of liquiditeit binnen DeFi-platforms, zonder deze om te zetten naar andere tokens. Dit opent de deur naar nieuwe mogelijkheden binnen populaire DeFi-apps zoals Uniswap en Aave.

Toekomstige ontwikkelingen

Coinbase heeft aangekondigd dat het cbBTC verder wil uitbreiden naar andere blockchain-netwerken. Sinds de lancering is cbBTC snel een van de populairste wrapped Bitcoin-tokens geworden en heeft het oudere concurrenten zoals Huobi BTC en renBTC ingehaald.

cbBTC vertegenwoordigt een belangrijke ontwikkeling voor Bitcoin-houders die hun activa willen inzetten in DeFi en kan de verdere integratie van Bitcoin in het bredere cryptosysteem stimuleren.

Met de voortdurende groei en uitbreiding van cbBTC naar nieuwe netwerken, speelt deze token een cruciale rol in de evolutie van Bitcoin binnen de gedecentraliseerde financiële wereld.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Coinbase lanceert cbBTC: Nieuwe wrapped Bitcoin-token wint snel aan populariteit verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!