Price Graph

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


De prijs van SquidGrow, een populaire cryptomunt, is met 18% gedaald sinds het bereiken van een nieuw hoogtepunt op 15 september, met de waarde net boven $0,028, een dieptepunt voor een voorheen erg veelbelovende meme coin.

Deze altcoin werd gelanceerd in juni 2022 door de bekende Shiba Inu-whale Shibtoshi. Hoewel het begon als een meme coin, lijkt het er momenteel op dat het project meer wil worden dan dat, met een focus op echte toepassingen en verschillende inkomstenstromen. 

SquidGrow probeert hiermee een brug te slaan tussen de luchtige meme-cultuur en serieuze investeringsmogelijkheden. Het is natuurlijk niet de eerste altcoin die uit het beperkende “meme coin”-hokje probeert te breken, maar wel een van de bekendste. Om dit te bereiken migreerde SquidGrow recent hun token van de Binance Smart Chain naar een nieuw contract op het Ethereum-netwerk.

Ondanks de recente daling, lijkt er mogelijk wel een opwaartse beweging aan te komen met een potentiële hertest van het prijsniveau van $0,028. De recente prijsdaling van SquidGrow weerspiegelt grotendeels de algemene trend op de cryptomarkt die voelbaar is bij heel veel munten.

Negatieve cryptomarkt

Deze negatieve prijsbewegingen kwamen vooral doordat de markt een pessimistische houding aannam, waardoor Bitcoin op dat moment onder de $58.000 bleef (momenteel heeft BTC overigens wel weer het plafond van $60.000 doorbroken). Door dit algemeen negatieve marktsentiment, is het voor beleggers niet eenvoudig om te bepalen wat de beste crypto investeringen op dit moment zijn. Ilyaas Sari, redacteur bij Techopedia, wijst op het feit dat het zelfs voor de meest ervaren crypto traders momenteel lastig is om exact te voorspellen welke coins gaan stijgen, en wanneer dit zal gebeuren.

SquidGrow voegt nog een extra laagje toe aan deze puzzel, met de migratie van hun SquidGrow-token naar het Ethereum-netwerk. Dit was ongetwijfeld een belangrijke stap in de ontwikkeling van het project, waarbij veel investeerders dit als een positieve verandering zagen.

Ethereum staat immers al meer dan een decennium bekend om zijn robuuste netwerk en hoge mate van adoptie binnen de bredere cryptowereld. De prijs van SquidGrow steeg kort na deze migratie, maar kon de stijging niet volhouden.

Een andere belangrijke ontwikkeling na de migratie was de aankondiging van het handelsplatform LBank dat ze SquidGrow zouden gaan “delisten”. Concreet betekent dit dat gebruikers hun SquidGrow-munten moesten opnemen, omdat het platform geen ondersteuning meer bood voor stortingen en handel in deze munt.

Dit soort acties kunnen historisch gezien het vertrouwen in een munt ondermijnen, omdat dit de liquiditeit vermindert en de zichtbaarheid beperkt.

De toekomst van SquidGrow en de bredere cryptomarkt

De toekomst van SquidGrow is onzeker, vooral gezien de recente prijsdalingen en de delisting van belangrijke platforms. Hoewel er potentieel lijkt te zijn voor een hertest van het $0,028-niveau, zal de munt waarschijnlijk blijven reageren op bredere marktbewegingen en ontwikkelingen in de cryptosector.

Het is een jammerlijk feit dat meme coins zoals SquidGrow sterk afhankelijk zijn van community-ondersteuning en speculatie. Het succes van deze munten hangt vaak af van hype en trends, wat betekent dat hun prijzen volatiel kunnen zijn. Dit kan tot enorm snelle waardevermeerdering leiden, maar eveneens tot een implosie van de prijs.

Toch kan de koppeling met Ethereum nieuwe kansen bieden voor het project, vooral als het erin slaagt om nieuwe utility- en inkomstenmodellen te ontwikkelen die de huidige meme cultuur overstijgen. Het lijkt er ook wel op dat dit een beetje de laatste hoop kan zijn voor het ooit zo veelbelovende SquidGrow.


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.

Het bericht SquidGrow prijs daalt met 18% verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!