amerika

Na een sterke stijging van de cryptomarkt afgelopen week, is er ook een aanzienlijke toename te zien in de instroom bij Amerikaanse Spot Bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF’s).

Op vrijdag registreerden deze fondsen een opvallende netto-instroom van $92 miljoen, zo blijkt uit data van het blockchain-analyseplatform SoSoValue.

Bijna $400 miljoen instroom in één week

Uit de data blijkt dat er in de afgelopen week bijna $400 miljoen aan nieuwe investeringen is binnengekomen bij de verschillende Bitcoin ETF’s. Het Fidelity FBTC-fonds leidde met een instroom van $26,12 miljoen, gevolgd door de ARKB ETF van Ark Invest en 21Shares met $21,99 miljoen. Ook de BITB ETF van Bitwise noteerde aanzienlijke instromen van $15,08 miljoen. Opmerkelijk is dat geen van de Bitcoin ETF’s uitstroom rapporteerde, terwijl vijf fondsen, waaronder BlackRock’s IBIT, geen handelsactiviteit vertoonden.

Teleurstellende prestaties voor Ethereum ETF’s

In tegenstelling tot de positieve prestaties van de Bitcoin ETF’s, hebben de spot Ethereum (ETH) ETF’s het een stuk moeilijker. Ondanks een tweedaagse positieve instroom van $2,87 miljoen, hebben deze fondsen sinds hun introductie in juli een netto-uitstroom van meer dan $615 miljoen ervaren. Dit wijst erop dat institutionele beleggers voorzichtiger zijn met hun investeringen in Ethereum.

BlackRock ontvangt goedkeuring voor BTC ETF-optiecontracten

Ondertussen proberen vermogensbeheerders het maximale uit hun Bitcoin-fondsen te halen. In dit kader maakte financiële gigant BlackRock een belangrijke stap door goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om zijn BTC-fonds uit te breiden.

BlackRock mag nu optiecontracten aanbieden op zijn spot Bitcoin ETF, die verhandeld zullen worden op de Nasdaq-beurs. Hiermee wordt BlackRock de eerste aanbieder van dergelijke opties binnen deze markt.

Deze opties geven beleggers het recht om aandelen van het IBIT-fonds te kopen (call) of te verkopen (put) tegen een vooraf vastgestelde prijs, zonder dat ze de onderliggende activa direct hoeven te bezitten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin ETF’s floreren: $92 miljoen instroom, maar Ethereum blijft achter verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!