Een analist van een van de grootste vermogensbeheerders in de crypto-industrie gelooft dat de uitkomst van de verkiezingen in november positief zal zijn voor Bitcoin (BTC). Matthew Sigel, hoofd van digitale activastudies bij VanEck, stelt in een recent rapport dat de Amerikaanse federale verkiezingen een aanzienlijke impact op de crypto-markt zullen hebben, maar dat Bitcoin er hoe dan ook van zal profiteren, ongeacht welke partij de overwinning behaalt.

Sigel legt uit dat zowel Kamala Harris als Donald Trump gunstige vooruitzichten bieden voor Bitcoin, met slechts kleine verschillen in hun effecten op digitale activa. Hij verwacht dat beide kandidaten waarschijnlijk het huidige beleid van overheidsuitgaven zullen voortzetten of zelfs uitbreiden. Dit zou kunnen leiden tot verdere kwantitatieve versoepeling (QE), wat in het verleden een positieve invloed heeft gehad op de cryptomarkt.

Als Kamala Harris de verkiezingen wint, ziet Sigel kansen voor Bitcoin om beter te presteren dan de bredere cryptomarkt. Hij wijst erop dat als Harris Gary Gensler aanhoudt als voorzitter van de SEC of nauwe banden aangaat met de meer progressieve vleugel van de Democratische Partij, dit kan resulteren in strengere regelgeving voor digitale activa. Dit zou de adoptie door instellingen kunnen belemmeren, maar Sigel suggereert dat een presidentschap van Harris zelfs voordeliger voor Bitcoin kan zijn dan een tweede termijn voor Trump, omdat het veel structurele kwesties die de adoptie van Bitcoin bevorderen, zou versnellen.

Aan de andere kant denkt Sigel dat een nieuwe termijn voor Donald Trump gunstig zal zijn voor het hele crypto-ecosysteem, gezien zijn meer bedrijfsvriendelijke benadering. Hij merkt op dat de trend van stijgende begrotingstekorten en nationale schulden waarschijnlijk zal aanhouden, wat kan leiden tot een verzwakking van de Amerikaanse dollar – een omgeving waarin Bitcoin traditioneel goed heeft gepresteerd.

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op $63.769, met een stijging van 1,12% in de afgelopen dag.

Het bericht Bitcoin zal floreren ongeacht de uitslag van de presidentsverkiezingen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!