De cryptomarkt staat op een beslissend moment. Na maanden van consolidatie en onzekere prijsbewegingen bevinden alle belangrijke Total Market Caps zich op een cruciale steun- en weerstandszone. Terwijl de bredere markt aan het vechten is om boven de bull market support band uit te komen, blijft de vraag: kunnen de altcoins eindelijk uitbreken, of staan we op het punt om opnieuw af te glijden in een bearish trend? In deze analyse duiken we dieper in de huidige staat van Total 2, Total 3 en Others om te begrijpen wat deze niveaus betekenen en welke scenario’s we kunnen verwachten.

Wat zijn Total 2, Total 3 en Others?

De cryptomarkt kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van marktkapitalisatie. De belangrijkste Total Market Caps die hierbij worden geanalyseerd, zijn Total 2, Total 3 en Others. Laten we deze kort uitleggen:

Total 2

Total 2 vertegenwoordigt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies, exclusief Bitcoin. Dit geeft een duidelijk beeld van hoe de altcoin-markt presteert zonder de invloed van de dominante positie van Bitcoin.

    Total 3

    Total 3 gaat nog een stap verder en omvat de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies, exclusief zowel Bitcoin als Ethereum. Dit is een nog verfijnder overzicht van de rest van de altcoin-markt, waarin andere, vaak kleinere altcoins domineren.

    Others (excluding top 10)

    Deze categorie vertegenwoordigt de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies exclusief de top 10 grootste munten (inclusief stablecoins). Dit geeft inzicht in hoe de mid- en small-cap munten presteren, die vaak meer volatiliteit en groeipotentieel laten zien.

      De belang van de bull market support band

      De bull market support band is een verzameling van voortschrijdende gemiddelden die fungeert als dynamische support en resistance voor de markten. Wanneer de prijs boven deze band zit, duidt dit vaak op een bullish trend waarbij de bulls in controle zijn. Bevindt de prijs zich echter onder deze band, dan hebben de bears meestal de overhand, wat duidt op een bearish trend.

      Momenteel bevinden alle drie de market caps zich op een cruciaal punt, waarbij ze op het punt staan om door de bull market support band te breken of juist te worden afgewezen. Dit is een make-or-break moment voor de altcoin-markt.

      Waarom is dit moment cruciaal?

      Elke keer dat de prijs in het verleden is afgewezen door deze band, hebben we meestal een neerwaartse beweging gezien die resulteerde in een nieuwe lower low. Dit zou betekenen dat als we opnieuw worden afgewezen, de altcoin-markt een nieuwe daling kan zien, wat betekent dat we waarschijnlijk weer dieper in een bearish trend belanden.

      Als de prijs daarentegen boven deze band kan breken en sluiten, zou dit een significante verschuiving in marktsentiment betekenen. Dit zou een sterke indicator zijn dat de Bulls opnieuw de controle over de markt krijgen, en we kunnen een nieuwe bullish trend verwachten met hogere prijzen voor altcoins.

      Wat zien we nu in de grafieken?

      • Total 2 bevindt zich precies op de bull market support band. Een uitbraak naar boven kan een sterke rally voor altcoins betekenen, terwijl een afwijzing een bearish signaal zou zijn.
      • Total 3 vertoont vergelijkbare prijsactie.
      • Others (Excluding Top 10) toont ook tekenen van potentie om boven de weerstand uit te breken. Dit is een belangrijke indicator, aangezien een rally in deze categorie vaak gepaard gaat met een bredere marktstijging.

      Conclusie: Waar gaan we heen?

      De markt bevindt zich op een cruciaal keerpunt. We kunnen nu ofwel door de Bull Market Support Band breken, wat een teken zou zijn dat de Bulls weer controle krijgen, of we maken opnieuw een lower low, wat betekent dat we weer een neerwaartse trend ingaan. Voor traders is het nu belangrijk om goed op de grafieken te letten en hun posities zorgvuldig te kiezen.

      Als we daadwerkelijk boven de Bull Market Support Band uit kunnen komen, kunnen we een periode van bullish prijsactie verwachten, waarbij altcoins eindelijk uit hun lange consolidatie kunnen breken. Aan de andere kant, als we worden afgewezen, kunnen we opnieuw een neerwaartse trend zien waarin altcoins verder worden uitgehold. Dit is dus een cruciaal moment om de marktdynamiek goed te volgen.

      Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

      Het bericht Cruciaal moment voor altcoins! Waar gaan we heen? verscheen eerst op CryptoBenelux.

      Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
      Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!