De cryptomarkt bereidt zich voor op een significante gebeurtenis, waarbij meer dan $568 miljoen aan tokens tussen 30 september en 6 oktober zullen worden ontgrendeld. Deze grootschalige ontgrendelingen worden verwacht een flinke impact te hebben op de marktdynamiek, aangezien de circulerende voorraad van verschillende prominente altcoins aanzienlijk zal toenemen.

SUI, SOL en WLD leiden de ontgrendelingen

Volgens gegevens van Token Unlocks, een platform dat de tokenomics van crypto-activa bijhoudt, zijn projecten zoals Sui (SUI), Solana (SOL) en Worldcoin (WLD) de grootste spelers in deze ontgrendeling.

SUI staat vooraan met meer dan $108 miljoen aan tokens die de markt zullen betreden. SOL en WLD volgen respectievelijk met $75,90 miljoen en $58,07 miljoen aan ontgrendelingen.

Gevolgen voor de prijzen van de altcoins

De ontgrendelingen kunnen leiden tot verhoogde volatiliteit, vooral omdat zoveel waardevolle tokens plotseling beschikbaar komen. Analisten verwachten dat deze toevoegingen aan de circulerende voorraad de marktdynamiek van de betreffende tokens aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Naast SUI, Solana en Worldcoin zullen ook Immutable (IMX) en ZetaChain (ZETA) tokens vrijgeven ter waarde van respectievelijk $54,88 miljoen en $34,78 miljoen. Deze ontgrendelingen zijn voornamelijk bedoeld voor investeerders, oprichters, projectteams, stichtingsreserves en communityleden.

Lineaire ontgrendelingsschema’s en inflatiedruk

Sommige projecten, zoals Solana, werken met een lineair ontgrendelingsschema, waarbij tokens elke dag in omloop worden gebracht. Solana voegt bijvoorbeeld dagelijks 74.860 SOL-tokens toe, wat neerkomt op een waarde van $9,96 miljoen. Deze dagelijkse ontgrendelingen zullen doorgaan tot december 2024, waarna een nieuw schema in werking treedt.

Ondanks deze dagelijkse inflatiedruk heeft Solana het afgelopen jaar een indrukwekkende prestatie neergezet met een stijging van 635% en een huidige marktprijs van $143.

In tegenstelling tot Solana heeft Worldcoin niet dezelfde prijsprestatie laten zien. Hoewel ook dit project met een lineair ontgrendelingsschema werkt en dagelijks $11,65 miljoen aan WLD-tokens toevoegt, is de prijs van WLD slechts 8,70% gestegen sinds september 2023.

Conclusie

De komende week belooft een spannende periode te worden voor de cryptomarkt, aangezien grote ontgrendelingen van de bovenstaande altcoins voor volatiliteit kunnen zorgen. Beleggers zullen deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden om te zien hoe deze toename in circulerende voorraad de markten beïnvloedt. Wees echter voorzichtig met het maken van grote beslissingen.

Het bericht Deze vijf altcoins zullen $568 miljoen aan munten ontgrendelen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!