In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen houdt Kamala Harris, de Democratische kandidaat, haar plannen voor crypto-beleid bewust vaag. Ondanks recente uitspraken over digitale bezittingen, verwachten insiders geen gedetailleerde beleidsvoorstellen vóór de stembusgang.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Voorzichtige erkenning van crypto

Harris maakte onlangs nieuws door te zeggen dat ze als president “innovatieve technologieën zoals AI en digitale bezittingen zou aanmoedigen, terwijl consumenten en investeerders worden beschermd”. Deze brede uitspraak wordt gezien als een knikje naar de crypto-industrie, zonder zich vast te pinnen op specifieke maatregelen.

Gesprekken achter de schermen

Hoewel Harris’ campagneteam gesprekken voert met vertegenwoordigers uit de crypto-wereld, waaronder mensen van Ripple Labs en Coinbase, blijven deze discussies oppervlakkig. Paul Grewal van Coinbase is voorzichtig positief, maar waarschuwt dat concrete voorstellen nog even op zich kunnen laten wachten.

Politieke overwegingen

De terughoudendheid van Harris wordt toegeschreven aan politieke redenen. Zonder te weten hoe het Congres er na de verkiezingen uit zal zien, wil ze ruimte houden voor toekomstige wetgeving. Dit betekent dat crypto waarschijnlijk slechts één van de vele innovatieve onderwerpen zal zijn die Harris tijdens haar campagne zal noemen. En dat lijkt al een enorme vooruitgang te zijn als we kijken naar de eerdere plannen die door het witte huis werden gedeeld, waarin er de ontwikkeling van crypto assets enkel gestimuleerd zou worden als ze consumenten niet in gevaar zouden brengen.

Trump’s contrasterende aanpak

In tegenstelling tot Harris lijkt Donald Trump, de Republikeinse kandidaat, voluit voor crypto te gaan. Hij belooft de VS tot “wereldhoofdstad voor crypto” te maken als hij wordt herkozen. Trump’s familie is zelfs betrokken bij een nieuw project in gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Peilingen suggereren dat standpunten over crypto invloed kunnen hebben op hoe mensen stemmen. Beide campagnes lijken de ‘crypto-kiezer’ daarom serieus te nemen. Toch blijft het voor de crypto-industrie afwachten hoe concreet de voorstellen zullen worden naarmate de verkiezingen dichterbij komen.

Voorzichtig optimisme in de industrie

Ondanks het gebrek aan details, zien crypto-voorstanders de erkenning van hun sector door beide kandidaten als een positieve ontwikkeling. Het feit dat crypto überhaupt wordt genoemd in de campagnes, wordt gezien als een stap vooruit.

Conclusie

Harris’ strategie lijkt erop gericht de crypto-sector niet van zich te vervreemden, zonder zich vast te leggen op specifieke beloftes. Voor mensen die onderdeel vormen van de crypto community betekent dit dat ze geduldig moet zijn. Concrete beleidsvoorstellen zullen waarschijnlijk pas na de verkiezingen komen, als duidelijk is wie er aan de macht komt en hoe het politieke landschap eruit ziet.

The post Kamala Harris houdt kaarten over crypto-beleid nu nog tegen de borst appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!