BlackRock

Fondsbeheerders verwachten dankzij het Amerikaanse debuut van opties op de Spot Bitcoin ETFs een versnelde institutionele adoptie en potentieel “gigantische stijgingen” voor de Bitcoin koers. BlackRock is uiteraard weer de eerste die opties mag lanceren in de Verenigde Staten.

BlackRock krijgt groen licht

We zagen afgelopen jaar al dat BlackRock een speciale positie in het financiële systeem heeft. Lange tijd was een Spot Bitcoin ETF onbespreekbaar voor de Amerikaanse autoriteiten.

De Winklevoss-tweeling wilde ruim tien jaar geleden al een Spot Bitcoin ETF op de markt brengen. Daar kwam echter niets van in, totdat BlackRock in 2023 plotseling een aanvraag indiende.

Daarna ging het snel en duurde het niet lang meer voordat de Spot Bitcoin ETFs op de markt kwamen. Nu zien we hetzelfde gebeuren met optiecontracten. Die mogen in eerste instantie zelfs alleen maar door BlackRock op de markt gebracht worden.

Volgens Jeff Park van Bitwise Invest gaat het echter om een “monumentale stap voorwaarts” voor de cryptomarkt. Maar waarom is de introductie van optiecontracten op de Spot Bitcoin ETFs zo bullish voor Bitcoin?

Volatiliteit onder de duim houden

Bitcoin is natuurlijk een extreem volatiele asset. Dat zagen we sinds de all-time high van maart 2024 ook weer een aantal maal.

Voor veel grote beleggers kan het om die reden lastig zijn om in Bitcoin te investeren. Die zitten namelijk helemaal niet te wachten op die volatiliteit. Om die reden kunnen opties voor hen weleens de manier zijn om de volatiliteit te dempen.

Je kunt opties namelijk gebruiken om je in te dekken voor eventuele dalingen.

Zo is het mogelijk om Bitcoin te kopen, maar met put-opties ook gedeeltelijk te profiteren van dalingen. Op die manier heb je exposure op verdere stijgingen, maar ben je gedeeltelijk ingedekt voor dalingen.

Dat heeft uiteraard een prijs, maar volgens de analisten is dit in ieder geval bullish voor Bitcoin en kan het grote geld hierdoor makkelijker instappen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Fondsmanagers extreem bullish over introductie Bitcoin ETF opties verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!