Jeff Park, hoofd alpha-strategieën bij Bitwise, verwacht dat de cryptomarkt op het punt staat om een wilde rit te maken. Aanleiding is de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor opties op BlackRock’s Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Banner Bitcoin 1

Een mijlpaal voor de cryptomarkt

Volgens Park markeert deze goedkeuring “de meest monumentale vooruitgang mogelijk voor de cryptomarkt”. Hij benadrukt dat opties synthetische stromen met hefboomwerking voor BTC zullen ontsluiten, wat de marktdynamiek aanzienlijk kan veranderen.

Unieke volatiliteitskenmerken van Bitcoin

Park wijst op de unieke volatiliteitskenmerken van Bitcoin, waaronder een “volatility smile”. Hij legt uit dat bij Bitcoin zowel snelle stijgingen als dalingen frequent voorkomen, wat leidt tot een risicopremie aan beide kanten van de markt.

Negatieve ‘vanna’ en explosieve groei

Een belangrijk punt in Park’s analyse is het concept van ‘negatieve vanna’ bij Bitcoin-opties. In tegenstelling tot traditionele markten, stijgt bij Bitcoin de volatiliteit mee met de prijs. Dit kan leiden tot een zelfversterkend effect waarbij opwaartse bewegingen steeds sneller gaan, vergelijkbaar met een “hervullende raket”.

Unieke marktomstandigheden

Park benadrukt dat Bitcoin, in tegenstelling tot aandelen, niet kan worden verwaterd door de uitgifte van nieuwe eenheden. Dit creëert een unieke situatie waarin gereguleerde hefboomwerking wordt toegepast op een grondstof met een beperkt aanbod.

Implicaties voor de markt

De expert verwacht dat deze ontwikkelingen kunnen leiden tot extreme marktomstandigheden. Hoewel gereguleerde markten mogelijk moeten sluiten in zulke scenario’s, blijft de gedecentraliseerde Bitcoin-markt altijd open, wat volgens Park “nog meer brandstof aan het vuur zal toevoegen”.

Voordelen voor Bitcoin-miners

Tot slot merkt Park op dat de introductie van ETF-opties gunstig kan zijn voor Bitcoin-miners. Terwijl miners helpen bij het vaststellen van een prijsbodem, zullen ETF-opties bijdragen aan het verkennen van potentiële prijsplafonds, wat de winstgevendheid en veiligheid van mining kan verbeteren.

The post Bitwise-expert voorspelt turbulente tijden na lancering Bitcoin ETF-opties appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!