Bull Run

Een bekende uitspraak in de crypto-wereld luidt: ‘cycles don’t repeat, but they often rhyme’. Dit heeft betrekking op de cycli van Bitcoin (BTC) die tot dusver opvallend veel overeenkomsten vertonen. Mocht Bitcoin doorgaan met het kopiëren van historische patronen, dan zou de langverwachte bullmarkt deze week nog kunnen beginnen.

Bitcoin’s overgangsfase naar de bullmarkt

Ondanks de prille geschiedenis van Bitcoin zijn veel koersanalyses gebaseerd op de halving cycli van bitcoin. Ieder vier jaar worden de beloningen van miners gehalveerd met de Bitcoin halving, en telkens heeft dit enkele maanden later tot een nieuwe bullmarkt ingeluid. 

Ook heeft Bitcoin tot duver iedere keer nog na zijn halving voor enkele maanden zijwaarts bewogen, in wat door Rekt Capital als de ‘re-accumulatiefase’ wordt aangeduid. In 2020 verruilde Bitcoin na 154 dagen deze tijdrovende periode voor de explosieve bullmarkt, en in 2016 gebeurde dit na 157 dagen.

De meest recente Bitcoin halving is 157 dagen achter ons, en dus zou Bitcoin ieder moment de re-accumulatiefase achter zich kunnen laten en de bullmarkt betreden. ‘’De geschiedenis suggereert dat het uitbraakmoment is voor Bitcoin is aangebroken, zo schrijft Rekt Capital.

Crypto-analist deelt waarschuwing

De analist waarschuwt zijn meer dan 500.000 X-volgers echter dat de huidige cyclus wel degelijk anders is dan voorgaande, omdat Bitcoin dit keer al vóór de halving een nieuwe all-time high bereikte. Dit heeft de cyclus flink versneld, maar de afgelopen maanden heeft Bitcoin zijn best gedaan om te hersynchroniseren met de traditionele halvingcycli. 

Desalniettemin loopt Bitcoin nog altijd ongeveer 70 dagen voor op eerdere cycli. De vraag is nu of Bitcoin ondanks dat op hetzelfde moment uit zijn re-accumulatiefase zal breken, ofwel deze week, of hier wellicht wat meer tijd voor neemt.

Mocht Bitcoin de week boven de $71.500 eindigen, dan zou volgens Rekt Capital officieel de overgang gemaakt zijn van de re-accumulatiefase naar de parabolische bullmarkt. Met een huidige Bitcoin koers van iets meer dan $63.000 is er wat dat betreft nog flink wat werk te verzetten.

Enkele weken geleden waren er maar weinig mensen die nog durfden te spreken over een bullmarkt, toen Bitcoin op zijn dieptepunt nog werd verhandeld rond de $54.000.  Nu keert er steeds meer vertrouwen in de markt dat de koers binnenkort weer tot nieuwe hoogtes zal stijgen. Deze positieve verwachting wordt verder versterkt gezien het feit dat het vierde kwartaal voor de deur staat, een periode waarin Bitcoin in het verleden indrukwekkende resultaten heeft geboekt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Historische data: Bitcoin bullmarkt kan elk moment losbarsten verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!