SUI crypto

Sui (SUI) steelt al een tijdje de show in het cryptoland. De layer-1-token is een van de hardste stijgers van de afgelopen weken, en veel analisten durven de prijsbeweging zelfs te vergelijken met die van solana (SOL) vlak voordat het ontplofte tijdens de vorige bullmarkt. 

Niet alleen de koers maar ook de Sui blockchain doet het de laatste tijd erg goed. De total value locked (TVL), een belangrijke blockchainmetriek, is namelijk evneens hard de lucht in geschoten en heeft zelfs de enorme mijlpaal van $1 miljard bereikt

$1 miljard vastgezet op Sui netwerk

Sui komt de laatste tijd veel aan bod in het crypto nieuws. De token is de afgelopen twee weken namelijk zo goed als verdubbeld in waarde, waar maar weinig cryptomunten aan kunnen tippen. 

Een belangrijke aanjager van de prijsexplosie is crypto-vermogensbeheerder Grayscale die een Sui Trust op de markt heeft gebracht. De stijging lijkt ook deels te zijn geworteld in Sui’s aankondiging om ‘s werelds eerste Web3 draagbare spelcomputer te lanceren.

Een andere katalysator die iets meer onder de radar ligt, is simpelweg het toenemende gebruik van decentralized finance (DeFi) op het blockchainnetwerk van Sui. Dit blijkt uit de stijgende TVL, wat verwijst naar de waarde dat wordt vastgezet in smart contracts van verschillende DeFi-protocollen. 

Uit data van DeFiLlama blijkt dat de TVL vsn Sui de afgelopen week met ruim 53% is gestegen voorbij de magische grens van $1 miljard. Om precies te zijn zit er momenteel voor $1,099 miljard aan crypto vergrendeld op het netwerk. Vorige week bedroeg dit nog zo’n $710 miljoen. Deze stijging duidt op een groeiend vertrouwen in het netwerk en een gezonder ecosysteem.

De grote stijging heeft Sui voorbij bekende netwerken zoals Polygon (POL), een Ethereum (ETH) schalingsnetwerk, en Avalanche (AVAX) getild. 

Is SUI de volgende SOL?

Volgens verschillende crypto-analisten vertoont de prijs van SUI momenteel veel overeenkomsten met die van SOL in 2020/2021. Mocht SUI het prijsverloop verder kopiëren, dan staat er nog een veel grotere stijging te wachten. De prijs zou in dat geval de komende weken nog meerdere keren over de kop kunnen gaan, zoals te zien in onderstaande grafiek van Ali Martinez.

Sui wordt bovendien door velen bestempeld als een ‘Solana-killer’, mede doordat beide netwerk worden geprezen om hun hoge schaalbaarheid. Sui werd echter pas vorig jaar in het leven geroepen en heeft zich wat dat betreft dus nog te bewijzen. De grote stijging van de afgelopen tijd biedt echter veel hoop dat de piepjonge altcoin een geweldige bullmarkt te wachten staat. Echter is dit natuurlijk geen gegeven, en is het überhaupt nog maar de vraag hoe de markt zich in het algemeen zal ontwikkelen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht SUI crypto schittert op ieder front: TVL bereikt grote mijlpaal van $1 miljard verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!