Bitcoin and gold

Macro-investeerders Luke Gromen zegt dat goud en Bitcoin weleens als grote winnaars naar voren kunnen komen uit het probleem dat de Amerikaanse staatsschuld heet. In een klimaat waarin de Amerikaanse overheid zijn schulden middels inflatie moet laten verdampen, ziet Gromen kansen voor Bitcoin en goud.

Amerika heeft negatieve rentes nodig

In gesprek met David Lin geeft Luke Gromen aan dat Amerika volgens hem negatieve reële rentes nodig heeft om zijn financiële huishouding op orde te krijgen.

Historisch gezien levert dat volgens hem een bullish scenario op voor goud en waarschijnlijk zal dat ook voor de Bitcoin koers optimaal zijn.

“Ik denk dat goud en Bitcoin allebei goed gepositioneerd zijn als je in een regime komt waarin het machtigste land ter wereld […] zijn schulden niet kan betalen zonder negatieve reële rentes”, aldus Gromen.

Volgens Gromen is dat ook de reden voor het loskoppelen van de relatie tussen de goudkoers en de Amerikaanse reële rentes.

Het loskoppelen van de goudkoers en de reële rentes?

Op het moment van schrijven is er sprake van een positieve reële rente in Amerika. Dat wil zeggen dat de rente op staatsobligaties momenteel hoger is dan de inflatie, wat betekent dat investeerders de inflatie kunnen verslaan door simpelweg voor staatsobligaties te kiezen.

Normaal gesproken is dat geen gunstig klimaat voor goud. De goudkoers doet het juist goed als er sprake is van negatieve reële rentes. Als de rentes lager zijn dan de inflatie, waardoor investeerders voor rendement op zoek moeten naar andere assets.

Nu maakt goud echter all-time highs, terwijl investeerders in theorie ook “risicoloos” de inflatie kunnen verslaan met staatsobligaties.

Dat de goudkoers juist onder deze omstandigheden, die normaal bearish zijn voor het edelmetaal, all-time highs maakt, is volgens hem een signaal dat de markt geen vertrouwen heeft in de lange termijn waarde van de Amerikaanse dollar; wat natuurlijk het gevolg is van de onhoudbare schuldpositie van de overheid.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Macro-expert: Goud en Bitcoin klaar voor aanzienlijke stijgingen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!