Het gaat niet goed met de Chinese economie en dat dwingt de People’s Bank of China tot ingrijpen. Inmiddels lanceerde de Chinese centrale bank al twee steunpakketten en daar lijkt de Bitcoin koers van te profiteren.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Chinese centrale bank steunt Bitcoin?

Op 24 september kondigde de People’s Bank of China (PBOC) aan dat het 140 miljard dollar aan liquiditeit in het financiële systeem wil pompen. Onder andere door de reserve-vereisten voor banken met 0,50% omlaag te brengen.

Daarbij verlaagde de PBOC de rente en versoepelde het de regels voor het kopen van Chinees vastgoed, om de geplaagde vastgoedmarkt en de economie te steunen.

Jamie Coutts, de hoofdanalist van Real Vision, claimt dat deze beslissingen van de PBOC bullish zijn voor Bitcoin. Volgens hem dwingt de Chinese centrale bank de rest van de wereld om hen beleid te volgen.

“De bodem is bereikt voor de wereldwijde liquiditeit van centrale banken voor deze cyclus. Ga lekker achterover zitten en kijk hoe andere centrale banken zullen volgen. In een op krediet gebaseerd systeem van fractioneel bankieren is geldontwaarding een eigenschap, geen oplosbaar probleem”, aldus Jamie Coutts.

De geschiedenis van Chinese stimuleringen en de Bitcoin koers

We hoeven niet ver terug in de tijd te gaan om de positieve relatie tussen stimuleringen van de PBOC en de Bitcoin koers tegen te komen.

In oktober 2023 injecteerde de PBOC bijvoorbeeld 367,7 miljard dollar in de markt en in januari 2024 verlaagde het ook al de reserve-vereisten voor banken met 0,50%. Niet lang daarna steeg de Bitcoin koers met 100%.

Uiteraard zijn er met de lancering van de Bitcoin ETFs ook andere redenen aan te wijzen voor de stijgingen van de Bitcoin koers, en helpt de renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank van woensdag ook mee.

Maar het totaalplaatje begint nu behoorlijk bullish te worden voor Bitcoin. Het is duidelijk dat centrale banken zijn begonnen aan een cyclus van beleidsversoepeling, om de wat stroeve wereldeconomie op gang te houden.

De analisten van Cointelegraph zien hierdoor een zogenoemde “bull flag” ontstaan in de grafiek, die volgens hen wijst richting een koersexplosie van Bitcoin naar het niveau van 78.000 dollar.

Voorlopig is daar echter nog geen sprake van. Op dit moment handelt de Bitcoin koers op 63.455 dollar en is er nog een lange weg te gaan tot de all-time high van 73.800 dollar van maart 2024.

The post Bitcoin koers naar $78.000 dankzij Chinese centrale bank? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!