Bitcoin prijs, Bitcoin

Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen rondom Bitcoin (BTC) en zijn exchange traded funds (ETF’s) die het bullish sentiment voeden. Na het succes van de Spot-fondsen, waarbij BTC in januari een nieuwe all-time high (ATH) van bijna $74.000 bereikte, komt er nu een nieuwe toevoeging aan het aanbod.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk goedkeuring gegeven voor opties op het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Nieuwe investeringsmogelijkheden voor Bitcoin-beleggers

De goedkeuring biedt beleggers extra manieren om te investeren in Bitcoin. Opties geven namelijk de mogelijkheid om te speculeren op toekomstige prijsbewegingen van de Bitcoin ETF’s en bieden daarnaast hefboomwerking, wat kan leiden tot grotere winsten, maar ook extra risico’s met zich meebrengt.

Mogelijke impact op de markt: gamma-squeeze in zicht?

Volgens Jeff Park, een leidinggevende bij de crypto exchange Bitwise, markeert deze goedkeuring een cruciaal moment in de evolutie van de cryptomarkt. Hij verwacht dat de introductie van opties de volatiliteit van Bitcoin zal vergroten. Dit kan leiden tot een zogenaamde “gamma-squeeze”.

Een gamma-squeeze ontstaat wanneer stijgende prijzen van een actief, zoals Bitcoin, handelaren met short-posities in opties dwingt meer van het actief te kopen. Dit zorgt voor een opwaartse druk op de prijs, die zichzelf kan versterken.

Historische data wijzen op aanstaande uitbraak

Naast de lancering van de Bitcoin-opties wijzen ook historische patronen op een mogelijke koersstijging. Volgens de populaire analist Rekt Capital staat BTC op het punt om een belangrijke uitbraak te maken. Hij wijst erop dat Bitcoin historisch gezien tussen 154 en 161 dagen na een halving een stijging laat zien. Inmiddels zijn we 157 dagen na de laatste halving, wat betekent dat Bitcoin zich nu in de uitbraakzone bevindt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitwise-topman: “ETF-opties zullen Bitcoin-prijs wild doen bewegen” verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!