Het failliete crypto-leningbedrijf Genesis lijkt te zijn begonnen met het verplaatsen van aanzienlijke hoeveelheden Ethereum (ETH). Volgens gegevens van Arkham, een platform dat digitale activa analyseert en de herkomst onthult, heeft een crypto-wallet 114.503 ETH ontvangen, wat neerkomt op bijna $360 miljoen. Deze Ethereum is afkomstig van een adres dat gelinkt is aan Genesis Trading, specifiek de Bankruptcy Distribution.

Arkham geeft aan dat de ontvangende wallet mogelijk ook van Genesis is, maar heeft dit een “lage vertrouwensvoorspelling” meegegeven, wat betekent dat er enige onzekerheid bestaat over de herkomst. Op zondag heeft het betrokken adres 5.000 ETH, ter waarde van bijna $13 miljoen, overgemaakt naar een depositoadres van FalconX, een prime broker voor institutionele cryptobeleggers. De wallet bevat momenteel nog steeds Ethereum ter waarde van $424,74 miljoen.

Genesis, dat deel uitmaakt van Barry Silbert’s Digital Currency Group (DCG), stopte in november 2022 met het verwerken van opnames vanwege liquiditeitsproblemen die voortkwamen uit de ineenstorting van het crypto-hedgefonds Three Arrows Capital. Het bedrijf vroeg begin 2023 faillissement aan.

Later dat jaar startte de procureur-generaal van New York, Letitia James, een rechtszaak tegen DCG, de crypto-exchange Gemini en Genesis. Ze beschuldigde hen ervan $1,1 miljard aan verliezen te verbergen en “herhaaldelijk te liegen” tegen investeerders. In een gewijzigde aanklacht dit jaar werd het bedrag verhoogd naar meer dan $3 miljard.

In mei keurde een Amerikaanse faillissementsrechtbank het liquidatieplan van Genesis Global goed, waarbij ongeveer $3 miljard aan schulden zou worden terugbetaald. In augustus maakte Genesis bekend te zijn gestart met de distributie van ongeveer $4 miljard aan digitale activa en contanten aan zijn schuldeisers.

Het bericht Genesis wallet stuurt 5000 ETH naar exchange, aldus Arkham verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!