Crypto Mining

In Dagestan, een regio in Rusland, is een verborgen ondergrondse faciliteit voor cryptocurrency-mining ontdekt, zo meldde Reuters op 24 september. Ondanks de groeiende acceptatie van cryptovaluta op nationaal niveau, gaan sommige miningoperaties letterlijk ondergronds om aan toezicht te ontkomen.

Ernstige verstoringen in het energienetwerk

De illegale miningoperatie heeft geleid tot ernstige verstoringen in het energienetwerk van de regio. Een recente brand in Machatsjkala, de hoofdstad van Dagestan, veroorzaakt door overbelasting van het stroomnet, heeft de zorgen over deze operaties verder vergroot.

Premier Abdulmuslim Abdulmuslimov van Dagestan heeft daarom opgeroepen tot strengere controles op cryptomining in de regio om de impact op de energievoorziening te verminderen.

Cryptovaluta toegestaan voor internationale handel

De Russische overheid heeft ondertussen cryptovaluta officieel toegestaan voor internationale handel, zoals goedgekeurd door de Staatsdoema in juli 2024. Dit wordt gezien als een manier om sancties te omzeilen, maar de miningindustrie staat onder druk. De stijgende energiekosten en de recente halvering van Bitcoin in april hebben de winstgevendheid van miningbedrijven flink aangetast.

Volgens analisten van JPMorgan kostte het in mei 2024 ongeveer $45.000 om één Bitcoin te minen, wat de industrie kwetsbaar maakt. De toekomst van cryptomining in Rusland blijft onzeker, ondanks de toegenomen acceptatie van digitale valuta door de staat.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Ondergrondse cryptocurrency-miners ontdekt in Dagestan: Strengere maatregelen in aantocht verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!