Bitcoin, btc

De kans op een aanzienlijke koersstijging van Bitcoin (BTC) tegen het einde van 2024 lijkt steeds groter te worden. Dit blijkt uit een nieuw rapport van 10x Research, waarin verschillende factoren worden genoemd die een mogelijke rally kunnen ondersteunen. Hoewel 2023 tot nu toe een volatiel jaar is geweest, ziet het rapport een combinatie van gunstige invloeden in de markt.

Belangrijke factoren

Een van de belangrijkste factoren die een positieve invloed op de Bitcoin koers kunnen hebben, zijn de verwachte uitbetalingen van FTX. Deze uitbetalingen worden geschat tussen de $5 en $8 miljard. Markus Thielen, oprichter van 10x Research, stelt dat dit een katalysator kan zijn voor optimisme onder investeerders.

“De instroom van kapitaal door de FTX-uitbetaling kan het sentiment positief beïnvloeden,” aldus Thielen. Het is mogelijk dat een groot deel van deze uitbetalingen door schuldeisers opnieuw wordt geïnvesteerd in de cryptomarkt. Daarnaast verwacht hij dat de Amerikaanse Federal Reserve verder zal gaan met het verlagen van de rente.

“Er is een kans dat risicovolle activa in waarde zullen stijgen, omdat de Fed het niveau van de S&P 500 lijkt te hebben verhoogd waarop ze zouden ingrijpen om investeerders te beschermen. Dit wijst op de mogelijkheid van verdere renteverlagingen. Hierdoor zullen veel investeerders waarschijnlijk hun portefeuilles herschikken in aanloop naar 2025,” zegt Thielen.

Historische patronen en optimisme

Een andere belangrijke factor die de Bitcoin koers zou kunnen opdrijven, is de historische prestatie van Bitcoin in de maanden oktober tot maart. Deze periode staat vaak bekend om koersstijgingen, zoals te zien was in de jaren 2014, 2017 en 2021. Het rapport speculeert dat dit patroon zich mogelijk opnieuw zal herhalen in de periode van oktober 2024 tot maart 2025.

Thielen is optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Vorige maand voorspelde de analist nog dat BTC zou kunnen dalen tot $40.000 voordat de bullmarkt zich zou hervatten. Gelukkig is Bitcoin niet zover gezakt, en Thielen ziet nu weer reden tot hoop. Hij benadrukt echter dat het piekniveau van de vorige cyclus, rond $68.000, een cruciaal punt blijft. Volgens Thielen is rond dit niveau veel volatiliteit te verwachten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Kans op gigantische koersstijging van Bitcoin (BTC) tegen eind 2024 neemt toe verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!