De afgelopen twee weken heeft de XRP prijs een aanzienlijke stijging doorgemaakt, met een toename van 9%. Momenteel wordt de cryptocurrency verhandeld rond de $0,58, volgens gegevens van CoinGecko. Analisten zijn echter niet allemaal bullish op de vooruitzichten van de munt.

Belangrijke factoren achter de stijging

Een van de belangrijkste redenen achter deze opleving is Grayscale’s beslissing om een speciale Ripple Trust te lanceren. Daarnaast heeft de recente renteverlaging door de Federal Reserve met 0,5% (de eerste in vier jaar) een boost gegeven aan de volledige cryptomarkt. Deze maatregelen zorgden ervoor dat de wereldwijde marktkapitalisatie kortstondig boven de $2,3 biljoen uitkwam en de Bitcoin koers boven de $64.000 uitsteeg.

Kritische vooruitzichten en bearish voorspellingen

Hoewel veel analisten positief zijn over de toekomst van XRP, waarschuwen sommige experts voor een mogelijk bearish scenario. Een prominente gebruiker op X (voorheen Twitter), JACKIS, voorspelde een “gewelddadige ineenstorting” voor XRP, waarbij hij investeerders aanmoedigde om voorzorgsmaatregelen te nemen. Volgens JACKIS is de huidige trendlijn van XRP zwak en duurt de distributiefase te lang, wat zou kunnen wijzen op een potentiële correctie.

Anderen, zoals ALTSTEIN TRADE, beschrijven de situatie als een “interessante kijk” en zijn van mening dat als XRP instort, de daling ruwer zal zijn dan veel traders verwachten.

Optimistische vooruitzichten

Niet iedereen deelt deze negatieve visie. De populaire gebruiker Bitlord is juist optimistisch en verwacht een “parabolische explosie” in de prijs van XRP. Dark Defender en The Great Mattsby delen ook een optimistisch perspectief. De eerste voorspelt dat XRP binnenkort de $0,66 kan bereiken, terwijl Mattsby parallellen trekt tussen de prijsgrafiek van XRP en die van Tesla (TSLA) in de jaren 2010.

Hoewel Tesla’s prijs steeg van minder dan $2 naar bijna $250 in het afgelopen decennium, blijft het afwachten of XRP een vergelijkbaar traject zal volgen. Hoewel de activa verschillende markten vertegenwoordigen, blijft het sentiment dat XRP aanzienlijke winsten kan boeken, sterk aanwezig in bepaalde delen van de cryptogemeenschap.

Reden achter prijsonderdrukking

Terwijl de algehele cryptomarkt opleeft, heeft de XRP prijs ondermaats gepresteerd. Eén bepaalde analist heeft echter onlangs de vinger op de zere plek gelegd, aangezien hij de XRP-gemeenschap er op attendeerde dat er tussen 1 en 20 september ongeveer 190 miljoen XRP toegevoegd werd aan de circulerende voorraad. Dit is één van de redenen waarom de XRP prijs niet kan exploderen, aangezien het de gehele marktdynamiek veranderd.

Het bericht XRP prijs in gevaar? Analist voorspelt prijscrash voor de altcoin verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!