blackrock

Vorige zomer zorgde BlackRock voor een golf van enthousiasme rond Bitcoin ETF’s door als grootste financiële instituut ter wereld een aanvraag in te dienen voor een eigen Bitcoin ETF.

Larry Fink, de CEO van BlackRock, heeft zich sindsdien uitgesproken als een voorstander van Bitcoin. In een recent interview met CNBC bevestigde hij opnieuw zijn steun voor de cryptomunt en deed hij een opvallende voorspelling over de toekomst van Bitcoin.

Fink prijst Bitcoin om zijn mogelijkheden

In het interview sprak Fink lovend over Bitcoin en de voordelen die het vlaggenschip van de cryptosector biedt. Hoewel hij erkent dat Bitcoin, net als elk ander financieel instrument, kan worden misbruikt, benadrukt hij dat het juist in tijden van economische onrust een waardevol alternatief kan zijn.

Volgens Fink biedt Bitcoin een uitweg wanneer nationale valuta onder druk komen te staan, bijvoorbeeld door oplopende schulden in landen, zoals we vandaag de dag zien gebeuren. Vooral in landen met hoge inflatie, waar de lokale valuta aan waarde verliest, kan Bitcoin helpen om controle over persoonlijke financiën te behouden, los van overheidsinvloed.

Ommekeer in Fink’s standpunt

Fink’s positieve kijk op Bitcoin vertegenwoordigt een aanzienlijke verandering in hoe traditionele financiële leiders naar crypto kijken. Waar er aanvankelijk veel scepsis was, vooral vanwege de volatiliteit van digitale activa, lijkt dit perspectief nu te verschuiven. In het interview gaf Fink aan dat hij eerst zeer sceptisch was over Bitcoin.

“Zoals je weet was ik zeer sceptisch. Ik was er zelfs trots op. Maar ik ben Bitcoin gaan bestuderen en heb mijn mening bijgesteld. Vandaag geloof ik in de mogelijkheden van Bitcoin. Ik zie het als een legitiem financieel instrument.”

Belangrijke steun voor institutionele adoptie

De steun van iemand als Larry Fink is zonder twijfel een katalysator voor meer institutionele investeringen in Bitcoin. Als CEO van BlackRock zijn zijn uitspraken van groot belang voor de institutionele adoptie van Bitcoin. In het interview vergeleek Fink Bitcoin onder andere met goud, en noemde het “digitaal goud” dat ideaal is in tijden van financiële onzekerheid.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht BlackRock-CEO Larry Fink voorspelt grote toekomst voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!