De XRP Ledger (XRPL) heeft recent een belangrijke stap gezet met de integratie van de fixAMMv1_1-amendement, wat aanzienlijke verbeteringen belooft in efficiëntie en liquiditeitsbeheer. Deze update is cruciaal voor Ripple, vooral met het oog op de lancering van hun aanstaande stablecoin, RLUSD. De nieuwe aanpassing is uitgebreid getest voordat deze werd uitgerold en is bedoeld om de gedecentraliseerde handelscapaciteit op het XRPL-netwerk te vergroten.

Ripple’s stablecoin RLUSD op komst

De implementatie van het fixAMMv1_1-amendement is een mijlpaal voor de toekomst van de XRP Ledger. Het belooft meer efficiëntie en verbeterde liquiditeit, wat essentieel is voor de naderende lancering van de Ripple-stablecoin.

Volgens gegevens van XRPScan werd de fixAMMv1_1-amendement met maar liefst 91,43% goedgekeurd door de validators, wat aangeeft dat er veel vertrouwen is in de potentie van deze upgrade om de handel op XRPL te transformeren.

De RLUSD stablecoin, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, zal profiteren van de nieuwe Automated Market Maker (AMM) pools. Dit systeem zorgt voor meer stabiliteit en efficiëntie, wat essentieel is voor de stablecoin-markt.

Ripple blijft hard aan de weg timmeren

Van de 35 validators stemden 32 vóór het voorstel, wat de weg vrijmaakt voor directere en efficiëntere gedecentraliseerde handel. Tijdens de XRPL Community Summit in Amsterdam benadrukte Ripple’s CEO Brad Garlinghouse dat deze strategische beweging de marktpositie van Ripple zal versterken, terwijl er voortdurend nieuwe tests worden uitgevoerd om het stablecoin-model te optimaliseren voor bredere toepassing.

Naast deze recente amendementen staan er meer innovaties op de planning voor het XRP Ledger-ecosysteem. Garlinghouse kondigde aan dat er nieuwe programmeerbare functies zullen worden geïntegreerd, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor ondersteuning van NFT’s, AMM’s, en gedecentraliseerde exchanges (DEX’s). Ook staat de lancering van een XRPL EVM Sidechain op het programma, wat de veelzijdigheid en kracht van het XRP-ecosysteem verder zal versterken.

Met de verdere upgrades lijkt het XRPL-ecosysteem goed op weg om uit te groeien tot een veelzijdig financieel netwerk. Investeerders en gebruikers kunnen zich verheugen op een verbeterde infrastructuur die een breed scala aan cryptocurrency-toepassingen ondersteunt.

Het bericht XRP Ledger zet belangrijke stap voorwaarts met nieuwe update verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!