Ripple rechtszaak

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft meer dan vier jaar geduurd. Hoewel rechter Analisa Torres in augustus een uitspraak deed over de boete die Ripple moet betalen, is de zaak nog niet volledig afgerond. Op 7 oktober krijgen beide partijen de kans om in beroep te gaan, wat een beslissend moment kan zijn voor het verdere verloop.

Als er geen beroep wordt aangetekend, kunnen we deze langdurige juridische strijd eindelijk afsluiten en beginnen aan een nieuw hoofdstuk.

XRP heeft jarenlang onder de onzekerheid van deze rechtszaak gebukt gegaan. Al bijna zeven jaar is het de cryptomunt niet gelukt om zijn all-time high (ATH) te verbreken. Toch kan deze zaak, paradoxaal genoeg, ook voordelen hebben opgeleverd.

Ripple is nu als enige cryptobedrijf in Amerika duidelijkheid verschuldigd over zijn regelgevende status. Dit creëert nieuwe kansen voor bedrijven om XRP te integreren en te gebruiken.

Een blik op de toekomst

De toekomst van Ripple ziet er veelbelovend uit. Een van de meest verwachte ontwikkelingen is de lancering van Ripple’s stablecoin, RLUSD, die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De stablecoin bevindt zich momenteel in de betafase op zowel de XRP Ledger (XRPL) als het Ethereum-netwerk (ETH). De officiële lancering wordt binnenkort verwacht, waardoor de stablecoin voor een breed publiek toegankelijk zal worden.

Daarnaast zijn er speculaties over de mogelijke introductie van een XRP exchange-traded fund (ETF), zeker nu vermogensbeheerder Grayscale zijn XRP Trust heeft gelanceerd. In het verleden werden de Bitcoin (BTC) en Ethereum Trusts uiteindelijk ook omgezet in ETF’s, wat de kans vergroot dat hetzelfde met XRP zal gebeuren.

XRP: Vergelijking met Tesla in 2010

Het optimisme over XRP is ook terug te zien bij veel analisten. Crypto-analist Matt Hughes maakt een opvallende vergelijking met Tesla in 2010, toen dit aandeel explosief groeide.

Volgens Hughes zou XRP een soortgelijke koersstijging kunnen doormaken. Hoewel hij toegeeft dat een stijging tot meer dan $100 wellicht te optimistisch is, voorspelt hij een meer realistische nieuwe ATH van $17. Dit zou neerkomen op een stijging van 2.850% ten opzichte van de huidige prijs van $0,59.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!