De bekende Nederlandse kwantitatieve analist PlanB heeft recentelijk aangegeven dat hij gelooft dat Bitcoin (BTC) op het punt staat een explosieve uitbraak in 2020-stijl te maken naar nieuwe hoogtepunten.

PlanB vertelde zijn 1,9 miljoen volgers op X (voorheen Twitter) dat Bitcoin zich heeft geconsolideerd rond de $60.000, vergelijkbaar met hoe het in 2020 rond de $10.000 zat. Hij vervolgde met:

“$60.000 is het nieuwe $10.000. [Het is] een kwestie van tijd voordat het naar boven explodeert, naar mijn mening.”

De analist deelde de bovenstaande grafiek van de gerealiseerde prijsmetriek, die de waarde van alle munten in een huidig ​​tijdsbestek registreert tegen de prijs waarvoor ze het laatst on-chain zijn verhandeld, gedeeld door het aantal BTC in omloop. De grafiek suggereert dat het gerealiseerde prijsniveau van vijf maanden fungeert als een sterk ondersteuningsniveau, vergelijkbaar met 2020.

De analist zei ook dat Bitcoin door wat historisch gezien de “saaie” fase van de marktcyclus is gegaan die voorafgaat aan een explosieve uitbraak. Hij zei het onderstaande:

“De gele periodes zijn saai, Bitcoin beweegt niet. Het draait allemaal om de korte periodes ertussen: 2013, 2017, eind 2020. Dat zijn de fundamentele prijsbewegingen. Mis de volgende beweging niet!”

De analist merkte tevens op dat de meeste winsten van Bitcoin binnen zeer korte tijdsvensters komen tussen langere periodes van schokkerigheid en consolidatie. Hij sloot af door te stellen dat de enorme prijswinsten van BTC hebben plaatsgevonden in slechts 27 maanden van de 162 maanden durende geschiedenis van Bitcoin.

Het bericht PlanB voorspelt een explosieve uitbraak voor Bitcoin verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!