BlockFi, een crypto-leenplatform dat in 2022 failliet ging, heeft onlangs 250 miljoen dollar opgehaald via Coinbase Prime. In totaal heeft BlockFi nu zo’n 300 miljoen dollar aan crypto-activa in handen. Beginnen ze met het terugbetalen van schuldeisers?

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Wanneer krijgen schuldeisers hun geld?

In juli liet BlockFi weten dat ze van plan zijn om 100% van de claims van hun gedupeerden terug te betalen. Amerikaanse schuldeisers staan als eerste op de lijst, terwijl internationale schuldeisers wat langer moeten wachten door extra regels in Bermuda, waar BlockFi ook actief is.

Dit komt door de strengere controles op identiteit en regels die in Bermuda gelden. Nederlandse klanten vallen dus onder de regelgeving van Bermuda.

Wat belangrijk is om te weten, is dat de terugbetalingen gebaseerd zullen zijn op de waarde van de claims op het moment van het faillissement, niet op de huidige marktwaarde.

Dit betekent dat als je je geld terugkrijgt, het bedrag gebaseerd is op de waarde toen BlockFi failliet ging, niet op hoeveel je crypto nu waard is. Een Bitcoin was toen ongeveer 16.000 euro. Krijg je nog één Bitcoin van Blockfi? Dan is dat tegen die waarde en niet tegen de huidige 57.000 euro.

Hoe is BlockFi in de problemen geraakt?

BlockFi vroeg op 28 november 2022 faillissement aan, vlak na de beruchte ineenstorting van FTX. Kort voor het faillissement stopte BlockFi met het verwerken van opnames, omdat er onzekerheid was over de financiële situatie van FTX, waar BlockFi ook bij betrokken was. Sindsdien probeert het bedrijf de schade te herstellen en de claims van klanten te regelen.

BlockFi heeft aangegeven dat de laatste betalingen naar verwachting binnen 90 dagen zullen plaatsvinden. Dit zou kunnen betekenen dat klanten tegen het einde van december hun geld eindelijk terugzien.

Ook FTX wil klanten terugbetalen

FTX, een ander groot cryptobedrijf dat failliet ging, werkt ook aan een plan om zijn klanten terug te betalen. Het lijkt erop dat zij een flink bedrag hebben weten terug te halen: zo’n $16 miljard, dat gebruikt kan worden voor terugbetalingen.

Een rechtszaak op 7 oktober moet uitwijzen of hun plan wordt goedgekeurd. Als dat gebeurt, zou FTX meer dan 98% van zijn klanten kunnen terugbetalen, inclusief rente.

Het plan van FTX houdt in dat klanten zo’n 118% van hun claim in contanten terugkrijgen.

Terugbetalingen komen (hopelijk)

Het is een ingewikkelde situatie voor zowel BlockFi als FTX. Maar het goede nieuws is dat er beweging zit in de terugbetalingen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen veel gedupeerden nog voor het einde van het jaar hun geld terugzien, al zullen wij internationale klanten mogelijk iets langer moeten wachten.

The post Failliet BlockFi heeft 250 miljoen dollar aan USDC, wanneer krijgen slachtoffers geld terug? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!