De oprichters van het analysebedrijf Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, beter bekend onder de naam Negentropic op sociale media, verwachten dat het altcoin-seizoen binnenkort zal aanbreken. Dit is de periode waarin altcoins, oftewel alternatieve cryptocurrencies zoals Ethereum en andere kleinere munten, beter presteren dan Bitcoin (BTC). Volgens hen zou deze fase beginnen zodra Bitcoin zijn recordhoogte (ATH) van ongeveer $74.000 doorbreekt.

In een bericht aan hun 63.200 volgers op het platform X, geven de oprichters aan dat altcoins momenteel het opwaartse momentum van Bitcoin volgen. Ze geloven dat de markt zich op de rand van een altcoin-seizoen bevindt en dat deze trend zal versnellen zodra Bitcoin nieuwe hoogten bereikt en in onbekend terrein terechtkomt. “We zullen dit waarschijnlijk intens ervaren wanneer BTC zijn ATH doorbreekt,” zeggen de analisten.

Happel en Allemann zien het komende altcoin-seizoen als onderdeel van een bredere stijging in de cryptomarkt, waarbij diverse digitale activa tegelijkertijd omhoog kunnen gaan. Dit volgt volgens hen een klassiek patroon: eerst stijgt Bitcoin, gevolgd door een verschuiving van kapitaal naar Ethereum (ETH), vervolgens naar grote altcoins (large caps), daarna naar middelgrote (mid caps) en uiteindelijk naar kleinere munten (small caps).

Opmerkelijk is dat sinds mei Bitcoin meerdere keren is gestegen zonder dat er een duidelijk altcoin-seizoen heeft plaatsgevonden. Toch wijst de altcoin-cyclusindicator nu op een verandering. Deze indicator, die meet of handelaren meer altcoins kopen dan Bitcoin, bereikte onlangs bijna 50 voordat Bitcoin aan kracht won. Een waarde boven de 50 suggereert dat altcoins beter presteren dan Bitcoin, wat erop kan wijzen dat een altcoin-seizoen op komst is.

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op $64.246.

Het bericht Glassnode oprichters denken ook dat altcoin-seizoen binnenkort gaat beginnen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!