Vermogensbeheerder VanEck, met een beheerd vermogen van maar liefst $100 miljard, benadrukt dat Solana (SOL) op de lange termijn wel eens de helft van de marktkapitalisatie van Ethereum (ETH) kan bereiken. Dit vooruitzicht werd gedeeld in een recent rapport van het onderzoeksbureau van VanEck, dat de groei en het potentieel van Solana onder de loep neemt.

Solana dichter bij Ethereum?

Solana wordt vaak geprezen om zijn snelle transacties en lage kosten, en is hierdoor al lange tijd gezien als een sterke concurrent van Ethereum. Hoewel Solana Ethereum nog niet volledig heeft ingehaald, wijst VanEck erop dat de marktkapitalisatie van Solana aan momentum wint, vooral nu grote bedrijven de technologie beginnen te integreren in hun systemen. Het gelooft dan ook dat de Solana koers kan stijgen naar $330, aangezien het blockchain-project de kloof met Ethereum steeds verder verkleint.

Een belangrijk punt dat VanEck naar voren brengt, is de sterke prestatie van Solana ten opzichte van Ethereum. Zo verwerkt Solana maar liefst 3.000% meer transacties dan Ethereum, terwijl de transactiekosten 5 miljoen procent lager liggen. Ook het aantal dagelijkse actieve gebruikers op het Solana-netwerk is met 1.300% gestegen. Met zijn toepassingen in DeFi, betalingen en overmakingen lijkt Solana een veelbelovende kanshebber om verder te groeien.

Solana ETF op komst?

De interesse in Solana is in 2024 flink toegenomen, mede dankzij de bredere vooruitgang van de cryptomarkt en de introductie van op crypto gebaseerde ETF’s. Deze beleggingsproducten hebben institutionele beleggers toegang gegeven tot de markt, hoewel tot op heden alleen Bitcoin- en Ethereum-ETF’s goedkeuring hebben gekregen. Toch suggereerde GSR Markets eerder dit jaar dat Solana mogelijk de volgende cryptovaluta zou kunnen zijn die een ETF-goedkeuring krijgt.

Naast deze voorspelling heeft VanEck in juni 2024 een aanvraag ingediend bij de SEC voor de lancering van een Solana ETF. Het bedrijf prees hierbij Solana’s vermogen op het gebied van betalingen, transacties en gedecentraliseerde applicaties. Daarnaast benadrukte VanEck dat Solana een censuurbestendige blockchain is die geen gebruik maakt van sharding of Layer-2 schaaloplossingen, maar toch in staat is hoge prestaties te leveren. Desondanks blijft de goedkeuring van dit Solana ETF-voorstel onzeker vanwege de strikte regelgeving die momenteel geldt.

Het bericht Solana kan de helft zo groot worden als Ethereum, volgens VanEck verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!