Cardano staat deze week al 10% in de plus. Hiermee probeert de munt boven het belangrijke prijslevel van 0,40 dollar uit te komen. En mocht dit lukken, dan zal dat niet slecht zijn voor de rest van het koersverloop. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Cardano 1

De belangrijkste prijslevels voor ADA

Om dit te analyseren gaan we eerst kijken naar de wekelijkse grafiek van ADA. Hier staat elke candle voor 7 dagen, zodat we genoeg van de koers kunnen zien. Zo worden de belangrijkste prijslevels duidelijk die hieronder weergegeven zijn als rode zones.

Elke rode zone is een plek waar de munt support of weerstand heeft gekend. Om te beginnen met de onderste zone. Dit is een plek die ADA ervan weerhoudt om verder te zakken dan een koers van 0,23 dollar. De laatste keer dat de prijs hier terecht kwam, was in oktober van vorig jaar.

ADA wordt op dit moment verhandeld voor een koers van ongeveer 0,39 dollar, waardoor de koers nu ver boven deze zone zit. Het zou daarom mooi zijn als we deze zone (binnenkort) niet meer nodig hebben. De munt probeer op dit moment namelijk om boven de middelste zone uit te komen.

Dit is een cruciale plek die op dit moment nog voor weerstand zorgt. Maar daar kan verandering in komen als ADA deze zone weet te breken. In dat geval zou het mooi zijn om een test te zien (waarbij de weerstand als support gaat fungeren). De koers zal dan nog verder omhoog kunnen. Maar om dat verder te analyseren, gaan we even kijken naar een kleinere grafiek.

Kan ADA over 0,40 dollar heen?

Hieronder staat de dagelijkse grafiek van Cardano. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we de koers in meer detail kunnen zien. Zo wordt duidelijk dat de munt probeert om boven de 0,40 dollar uit te komen, maar dat de munt wel nog in een neerwaartse trend zit (te zien aan de groene boogjes).

Het zou dus eigenlijk erg logisch zijn als de munt vanuit hier weer een lager hoogtepunt maakt om verder naar beneden te bewegen. De munt zit namelijk tegen een weerstandszone aan en ook nog in een neerwaartse trend. Dit is geen goede formule voor een positief koersverloop.

Maar dit kan dus nog veranderen. Het vorige hoogtepunt van ADA is hier aangegeven met een zwarte stippellijn rond 0,40 dollar. En mocht de munt hier voorbij stijgen, dan doet het twee dingen. Cardano maakt daarmee en hoger hoogtepunt (waarmee de neerwaartse trend gebroken wordt) en de munt komt ook nog eens boven een belangrijk prijslevel uit.

Het is daarom het beste om hier even af te wachten wat ADA gaat doen. Op dit moment is een negatieve prijsactie te verwachten, maar je wilt niet voor verrassingen komen te staan als Cardano toch door de zone breekt. In dat geval kan de munt misschien zelfs naar het bovenste prijslevel van ongeveer 0,75 dollar op de lange termijn. Blijf deze grafiek, en de belangrijkste prijslevels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Cardano probeert boven 0,40 dollar uit te komen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!