Het bekende cryptocurrency-project van Sam Altman, CEO van OpenAI, Worldcoin (WLD) zet zijn opwaartse trend voort, met een stijging voor de derde dag op rij nadat het project in nog drie landen gelanceerd is. De altcoin testte opnieuw het belangrijke weerstandsniveau van $2, het hoogste punt sinds 2 augustus. Door deze stijging is de munt met meer dan 54% gestegen sinds het dieptepunt in augustus.

Uitbreiding naar nieuwe landen

In een recente verklaring kondigden de ontwikkelaars aan dat World ID nu beschikbaar is in Guatemala, Maleisië en Polen. Deze uitbreiding komt bovenop de eerdere lanceringen in onder andere Argentinië, Chili, Oostenrijk, Mexico en de Verenigde Staten. Volgens de website van Worldcoin zijn er inmiddels meer dan 6,7 miljoen World ID-verificaties uitgevoerd, met 155.000 nieuwe accounts die zich in de afgelopen zeven dagen hebben aangemeld.

Naast de stijging in verificaties zag Worldcoin ook een sterke toename in activiteit op hun wallets. Het aantal wallettransacties is opgelopen tot 142 miljoen, terwijl het aantal dagelijkse transacties bijna 400.000 bereikt heeft.

World Chain en regelgevende uitdagingen

Worldcoin, gelanceerd door Sam Altman, medeoprichter en CEO van OpenAI (bekend van ChatGPT), werkt momenteel ook aan de ontwikkeling van de World Chain. Dit is een Ethereum layer-2 netwerk dat tot doel heeft de gaskosten te verlagen en de schaalbaarheid te verbeteren. De nieuwe keten zal ook World ID-gegevens integreren om het gebruik van geautomatiseerde bots te verminderen. Bovendien zullen geverifieerde gebruikers profiteren van de inkomsten uit de gaskosten die het netwerk genereert.

Ondanks de snelle groei blijft privacy een belangrijke zorg, zowel voor gebruikers als beleidsmakers. Zo werden World ID-registraties enkele maanden geleden stilgelegd in Kenia, waar duizenden mensen in de rij stonden voor verificatie. Ook heeft het project in landen als Spanje, Hongkong en Portugal te maken gehad met problemen rondom privacywetgeving.

Het bericht Worldcoin (WLD) koers stijgt 24% terwijl het uitbreidt naar drie nieuwe landen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!