Nieuwe data laat zien dat de Bitcoin-holdings in de Verenigde Staten toenemen, voornamelijk gedreven door de vraag naar Bitcoin exchange-traded funds (ETFs). Maar voor hoelang nog?

Banner Bitcoin 1

Groei van Amerikaanse Bitcoin-bezit

Volgens CryptoQuant-oprichter Ki Young Ju is Amerika bezig zijn dominantie in Bitcoin-bezit te herwinnen. De ratio van Amerikaanse Bitcoin-holdings ten opzichte van andere landen stijgt, wat hoofdzakelijk wordt toegeschreven aan de vraag naar spot Bitcoin ETFs.

BlackRock’s ETF presteert sterk

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft zijn hoogste maandelijkse instroom ooit geregistreerd, met een toename van $184,4 miljoen. Dit maakt deel uit van een bredere trend waarbij de totale holdings van Bitcoin ETFs al vijf handelsdagen op rij een positieve netto verandering laten zien.

Gemengde resultaten voor andere ETFs

Terwijl BlackRock’s fonds floreerde, zagen andere ETFs zoals die van Fidelity en Ark uitstroom. De totale instroom over alle spot Bitcoin ETFs sinds hun lancering in januari benadert nu de $18 miljard.

Marktsentiment en controverse

De recente ontwikkelingen hebben toch geleid tot wat discussie in de crypto-community. Sommige rapporten suggereren namelijk dat de Bitcoin ETF-stromen opdrogen, wat vragen oproept over de motieven achter dergelijke berichtgeving.

Bitcoin’s koersontwikkeling

Ondanks de positieve ETF-ontwikkelingen, blijft de Bitcoin-prijs volatiel. Handelaar Peter Brandt merkt op dat Bitcoin nog steeds in een patroon van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten zit. Een doorbraak boven de $70.000 zou nodig zijn om deze trend te doorbreken.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $63.520, een daling van 1,1% in de afgelopen 24 uur. De bredere cryptomarkt laat een daling van 2,1% zien in totale marktkapitalisatie.

The post BlackRock’s Bitcoin ETF ziet recordinstroom terwijl Amerikaanse BTC-bezit groeit appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!