Stel je voor: een wereld waarin banken en blockchain naadloos samenwerken. Dat is precies waar Visa naar streeft met hun nieuwste innovatie: het Visa Tokenized Asset Platform, oftewel VTAP. Dit nieuwe platform vormt een brug tussen traditioneel bankieren en de opkomende wereld van blockchain-technologie.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

De visie: een digitale financiële revolutie

Cuy Sheffield, de crypto-expert bij Visa, legt het zo uit: “Denk aan VTAP als een speeltuin voor banken om te experimenteren met digitale tokens. Het is alsof we banken een toolkit geven om hun eigen digitale munten te maken, maar dan wel binnen de regels.” Het doel? Een financiële wereld waarin alles, van je huis tot je spaarrekening, als digitale token kan bestaan.

BBVA: de voorloper in de tokenrevolutie

De Spaanse bank BBVA is al volop aan het testen met VTAP. Ze zijn als kinderen in een snoepwinkel, maar dan met blockchain-technologie. Hun droom? In 2025 willen ze echte klanten laten spelen met deze digitale tokens op het Ethereum-netwerk.

Wat zijn de mogelijkheden?

Catherine Gu van Visa schetst een toekomst die klinkt als sciencefiction, maar dichterbij is dan je denkt. Dit zijn volgens haar de mogelijkheden:

  1. Directe transacties tussen klanten, zelfs bij verschillende banken.
  2. Efficiëntere grensoverschrijdende transacties voor multinationale ondernemingen.
  3. De mogelijkheid voor klanten om met fiat-backed tokens te handelen in tokenised commodities of effecten.

Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast

Natuurlijk gaat Visa niet over één nacht ijs. Sheffield benadrukt: “We bouwen hier aan de toekomst van geld. Dat doe je niet zomaar even.” Het is als het bouwen van een zandkasteel: voorzichtig, laagje voor laagje, zodat het stevig staat als het klaar is.

VTAP is duidelijk meer dan alleen een stuk technologische innovatie. Het heeft de potentie om het financiële landschap flink te veranderen, leidend tot een systeem dat sneller, kostenefficiënter en met gebruik van blockchain technologie ook nog eens transparanter is.

The post Visa lanceert revolutionair platform voor tokenized assets appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!