Bitcoin kruipt omhoog en volgens Ryan Lee van Bitget zijn nieuwe all-time highs een kwestie van tijd. “Als de geschiedenis zich herhaalt, dan hertest Bitcoin waarschijnlijk zijn all-time high vanaf de derde week van oktober tot november”, aldus Lee tegenover Cointelegraph.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Sentiment in aanloop naar de verkiezingen is belangrijk

Voor november staan er ook nog Amerikaanse verkiezingen op het programma. Die spelen volgens Lee een belangrijke rol in het potentiële koersverloop van Bitcoin. Hoewel hij bullish is over de digitale munt, zijn er volgens hem ook gewoon koersdalingen mogelijk.

“De intensiteit van deze dalingen kan variëren, afhankelijk van het sentiment van investeerders richting de aankomende verkiezingen”, aldus Lee over de ontwikkeling van de Bitcoin koers richting de verkiezingen van november.

Het optimisme van de markt is in ieder geval toegenomen na de renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank van 0,50% van afgelopen week; die werd gevolgd door een renteverlaging in China, waardoor risico-assets een sterke periode kenden.

Als we dan ook nog Donald Trump als president krijgen, die behoorlijk pro-Bitcoin lijkt te zijn, dan kan dat volgens hem voor meer koersstijgingen zorgen. Waarom? Omdat Lee denkt dat mensen dan niet durven te verkopen, uit angst dat ze meer stijgingen mislopen.

Voldoende bullish scenario’s voor Bitcoin

Onder de streep zijn er vandaag de dag weer bijzonder veel bullish verhalen over Bitcoin te verzinnen. Zo hebben we de verkiezingen in Amerika, waarbij een overwinning van Trump heel positief kan uitpakken voor Bitcoin, maar natuurlijk ook de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank en de recente stimuleringspakketten van de Chinese centrale bank.

Alles bij elkaar lijkt het investeringsklimaat weer langzaam positief te worden voor Bitcoin en de rest van de markt. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is een wereldwijde recessie, waarbij de focus met name ligt op de Amerikaanse economie.

Zolang de Amerikaanse economie kan blijven draaien is de kans klein dat we grote problemen op de markt krijgen. Maar dat neemt niet weg dat het ook belangrijk is dat de Chinese economie en die van de Eurozone overleven.

The post Analist: Bitcoin op het punt van uitbreken naar nieuwe all-time high appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!